Victoria Terme Hotel - бани за императори

Идея за спа уикенд в Рим

Лилия Илиева 01 December 2022

Снимка: Лилия Или_Ева и пресофиси

Vctoria Terme Hotel е четиризвезден елегантен хотел с модерна архитектура в красивия спа парк „Терме ди Рома“, на 20 км от Рим и на шест от Тиволи, където са „Вила Адриана“, „Вила Грегориа“ и „Вила Д‘Есте“, до които си заслужава да се разходите. Той приютява уелнес, спа и термален център, фитнес зона, зона за естетична медицина.

Представете си го като спа мол или Вегас на уелнес услугите и удоволствията. Само да влезете и с лекота ще направите „околосветско пътуване“ през всички масажи и уелнес възможности.

Специалното на този комплекс е минералната вода. С цвят на разредено мляко, с мирис на сяра и известна със забележителните си лечебни свойства от Древния Рим насам. Наричат я Acque Albule, тоест „бели води“. Вергилий ги споменава в своята „Енеида“. Според Плиний Стари ранените в битка войници се лекували в тях, Нерон отсядал тук по пътя към своя Златен дворец – Domus Aurea, император Адриан ги ползвал, за да пълни многобройните басейни на своята впечатляваща „Вила Адриана“. На Октавиан Август помагали за подагра. През Ренесанса кардинали, благородници и висши прелати се наслаждавали на лечебните им свойства.

В спа комплекса предлагат калолечение, балнеолечение, инхалации, сауна, турска баня, ароматни душове, вана на Кнайп и всевъзможни масажи – за отслабване, с капки на Бах, с восък, калифорнийски, шведски, древноримски, хавайски, както и ритуални – за двойки. Може да се консултирате с дерматолог, физиотерапевт, специалист по подагра, отоларинголог, физиотерапевт и специалист по естетична медицина. А когато усетите нужда да излезете малко навън, в градината на хотела има четири големи плувни басейна (общо 6000 кв. м) с минерална вода с постоянна температура през цялата година от 23°C. В един от тях, най-малкия, често е идвал да се къпе Мусолини.

Ресторантът във Victoria Terme Hotel e задължителен. Ястията отново са от фермерски продукти. Има прясна ръчно приготвена паста и любопитни за опитване волски опашки, артишок Tivoli и амарети. Има и голф игрище, и възможности за конна езда.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР