Между кориците

Книгите, които ви препоръчваме

Адриана Попова 09 November 2022

Осанна!

Дано не ви се стори прекален възгласът, но напоследък наистина е толкова трудно да откриеш трилър, който да не е досаден, дори при скандинавците… Норвежецът Ингар Йонсрюд е успял с особената си героиня, току-що излязла от затвора, и с описанието на човешките отношения между фиордите.
ИК „Колибри“




Любов, как иначе

Самото безхитростно заглавие вече трябва да ви настрои за това, че някой ще се влюби в някого в „най-романтичния измежду градовете“. Освен Венеция чувствата се разгарят и в Прага и Лисабон. В ролята на спусък за пътешествията са писма отпреди век, които главната героиня намира на тавана.
ИК „Софтпрес“


Приказен свят

Нима се забравя онова „А сестрите с Бабариха пак се сдумаха, решиха, някак да го оберат“?! С удоволствие ще прочетем отново Пушкиновата история за цар Салтан, сина му Гвидон, царкинята Лебед и заговора на злите лели (въпросните сестри) в нов превод от Т. Харманджиев и с илюстрациите на Пенко Гелев. ИК „Лист“



С ръка на сърцето

Препоръчваме този роман за велика актриса, чиято кариера запада до точката на лудостта. Понякога и едно изречение може да ни накара да се влюбим, защото издава стил и ум. В случая с Ан Енрайт изреченията са много, но ето едно: „На мебелите по-скоро се страдаше, отколкото да се седи.“  
ИК „Сиела“



Артистът е

Ако се чудите дали авторът на тъничката книга с разкази и актьорът от Народния, когото харесахме още с режисьорския му и сценарен дебют „Кецове“, са едно и също лице – отговорът е „да“. Подзаглавието „Разкази от дядовци за внучета“ да не ви подвежда, няма умиление, но има литература.
ИК „Колибри“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР