Заповядайте в цветния дом на Лена Дънам

Който се намира в задния двор на родителите й

eva.bg 04 November 2022

Снимка: Instagram/lenadunham

Списание Architectural Digest често влиза в звездните домове, показвайки ни как живеят известните, на какъв лукс се радват, какъв уют търсят, какви са тенденциите в интериора, защото техните домове са дело на топ дизайнери.

Особено интересна се оказа последната звездна находка на списанието. Екипът имаше честта да прекрачи прага на дома на актрисата, сценарист, писател, режисьор Лена Дънам. И нямаше как цялата тази феерия от принтове и цветове да не развихри собственото ни въображение.

Да, много шарено и цветно е в дома на 36-годишната Лена. Но не това е най-голямата изненада в случая. Впечатлени сме по-скоро от мястото, където се намира жилището. А именно - в Кънектикът, Ню Ингланд, в задния двор на имението на родителите й.

Да, цялата тази цветна приказка е сътворена в малка къща с една спалня и една баня в двора на родителите на Лена. Ето и как се е случило всичко това, разказано лично от звездата:

„Когато бях малко дете, се страхувах от мисълта, че някога ще напусна дома на родителите си. Не ми харесваше, че ме няма дори през деня, докато съм на училище, да не говорим за идеята да отида в колеж или да се омъжа. Обичам родителите си и обичам културата на нашето семейство – открития диалог за емоциите, изкуството, историята, клюките и модата. Не можех да си представя по-добри приятели. Но все пак исках и собствено място.

До 13-годишна възраст живеехме в едно и също таванско помещение на долен Бродуей, в което майка ми се беше преместила, когато е била на 22. След като най-накрая се изнесохме от там, имах чувството, че родителите ми не могат да спрат да се местят - в Бруклин, след това обратно в Манхатън, след това обратно в Бруклин (два различни апартамента), след това отново обратно в Манхатън.

Заклех се, че когато най-накрая заживея сама, ще се установя на едно място и ще си остана само там. Това обаче така и не се случи – пораснах, изнесох се, преместих се от Манхатън в Бруклин, обратно в Манхатън, обратно в Бруклин, на друго място в Бруклин, пак на друго място в Бруклин, след това обратно в Манхатън в апартамент, който обичах, а след това в друг, който никога не видях, после пък пандемията ме задържа за близо година на съвсем различен континент. И докато аз не открих постоянното си жилище, то семейството ми го направи.

Случи се в Кънектикът, когато майка ми минавала покрай една празна сграда – някогашно училище. Тухлената сграда и плевнята отдавна стоели празни върху малък парцел земя. След поредица от благоприятни съвпадения се сдобихме с имота. И въпреки че аз така и не се установих за постоянно в мой дом, то семейството ми предприе най-влудяващия си проект за недвижими имоти досега: построяването на моята къща в задния им двор в Кънектикът.

И докато архитектурният план и външният изглед на имота са дело на родителите ми, то за интериора последната дума имах аз.

Когато хората ме питат къде живея сега, казвам: „Между Лондон и Кънектикът“. Ако обаче настояват за повече информация, казвам: „На 3 метра от родителите си!“ Често, когато направя това признание, следват коментари от типа на „Буквално ли говориш?“, на което отговарям: „Да, буквално. Точно както винаги съм искала.“

Вижте в галерията ни този впечатляващ дом, показан на страниците на Architectural Digest.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР