Как опитомих вълните

Редакторът тества

Люба Вангелова 22 October 2022

Осъзнаването, че къдриците са равносилни на идентичност, може да дойде късно. Аз и до днес бягам от определението къдрава – вълните в косите ми понякога са припрени, друг път са в пълен релакс. Когато поверих грижата за тях на серията L’Oréal Professionnel Curl Expression, се случиха две неща. Първо, убедих се, че имам къдрици. Второ – просто им е липсвала енергия, с каквато я заредиха продуктите от линията.

При липса на правилни грижи всяка коса може да причини емоционален дискомфорт, тъй като съобщението, което изпраща, е, че просто не е красива и здрава. А къдравата коса изисква специално отношение, оформяне и поддръжка. Тя има допълнителна нужда от хидратация и дефиниране. Преди приоритет за мен беше стилизирането, впоследствие започнах да обръщам повече внимание на грижата за къдриците. Но подходът на Curl Expression обединява двете и в това сякаш е тайната на успеха.

Експертен опит

Според експертите всеки тип къдрици е различен и се нуждае от уникална грижа. Но L’Oréal Professionnel разработват изключителна рутина, подходяща за всички видове къдрава коса. Общият им проблем е дехидратацията и накъсването. От L’Oréal създават иновативна формула, която подхранва и подсилва къдриците от корена до върха, запазвайки естествената им форма и красота. Усещането за свободно движение на кичурите се дължи точно на тази вътрешна сила, която те придобиват. Осигуряват им я съставки като глицерин, урея Н и екстракт от семена на хибискус. Накратко – професионалният опит е „заключен“ в няколко продукта за домашна грижа за коса.

Да бъдат открити и задоволени истинските нужди на къдравите коси става възможно благодарение на сътрудничеството на експертите на L’Oréal Professionnel с фризьори от цял свят. Усилията им раждат най-ефективната според моя личен опит формула, която възстановява истинската текстура на косата.

Всеки продукт със своя задача

Гел-шампоан с прозрачна и нежна текстура за интензивно почистване – използвам го веднъж на две седмици, за да премахне ефективно всички натрупани замърсявания.

Крем-шампоан за интензивно подхранване - може да се ползва всеки ден, нежен е към косата и я оставя интензивно хидратирана, а къдриците се разплитат по-лесно.



Интензивната хидратираща маска хидратира в дълбочина, без да утежнява, като придава и блясък на къдриците.

Спрея за ускоряване на изсушаването нанасям след муса и, както подсказва името му, той съкращава времето за сешоара с около една трета. Ултрафините капчици впръсквам в косата от разстояние около 20 см.



Крем-мус 10-в-1 с текстурата на разбита сметана е мултифункционален продукт – преди изсушаване подпомага термозащитата и допълнително хидратира и подсилва косата, а след изсушаване или в останалите дни я защитава от влага и оформя кичурите.



Спрей грижа за освежаване на къдриците използвам почти всяка сутрин – освежава ги след триенето им във възглавницата и ги прави по-еластични.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР