Хари Стайлс, какъвто не го познавате още

Да започнем с това, че Хари е роден на една дата с Лиса Мари Пресли и, случайно или не, първата песен, която научава наизуст, е на баща ù Елвис – The Girl Of My Best Friend

Лилия Илиева 29 October 2022

Снимка: Sony Music/Virginia Records

Фен е на „Манчестър Юнайтед“. Любимите му цветове са оранжево и синьо. Обича царевица и такоси. Мрази маслини и цвекло. Любимата му безалкохолна напитка е ябълков сок. Любимата му компютърна игра – FIFA.

Любимите му филми – „Наистина любов“, „Титаник“ и „Тетрадката“. Има татуировка със звезда от вътрешната страна на лявата си ръка. Всеки неин лъч представлява член на групата One Direction. Има и над 500 фен страници във Фейсбук, плюс четири зърна на гърдите. А също и двойник, работещ в „Старбъкс“, за когото стана ясно от едно видео в TикТок през 2020 г.

Хари говори насън. Страда от тежка сенна хрема. Умее да жонглира, но в живота на моменти е малко непохватен. И ако следите профила му в Туитър @Harry_Styles, ще научите, че е изпускал слънчевите си очила в тоалетната. Неведнъж.

Като дете Хари имал хамстер и познайте как се каз-вал той – Хамстер. Поне кучето си нарекъл не просто Куче, а Макс. Иначе, като става въпрос за животни, бившият фронтмен на One Direction споделя, че много обича и котки, хамстери, зайци, гълъби и костенурки. През септември 2018 г. беше модел на кампанията за мъжката модна линия на Gucci, където гушкаше различни животни на фона на един прекраснозелен двор. Не би гушнал само змия, защото го е страх.

1 D, тоест One Direction
Косата на Хари се накъдря в гимназията, някъде по времето, в което става фронтмен на училищната група, направена с негови приятели – White Eskimo. Тогава прякорът му е Хаза. Работи в пекарна в Чешир и се колебае какво да учи, след като завърши. Представя си се като адвокат или физиотерапевт, но съдбата и шансът очевидно решават друго и пътят му се канализира в една посока, посоката на One Direction и музиката. Колебае се и за косата си. Понякога му се иска да я обръсне, защото му е важно да е разпознаваем с гласа си, а не с прическата. Но откакто стана известен с One Direction, всички го убеждават да запази външния си вид такъв, какъвто е.

Хари измисля името на групата. В началото повръща от нерви и сценична треска преди всяка тяхна поява на сцена. С времето свиква. Разказва, че най-приятното в това да бъдеш в One Direction е „да пътуваш по цялата планета с най-добрите си приятели и да се забавляваш“. И не е като да не се забавлява – дори веднъж издебва Зейн Малик и обръсва инициалите си „H.S.“ на единия му крак, докато Зейн спи. Говори се, че обръснатият не е бил много щастлив, когато се събудил и погледнал крака си. Хари твърди, че добрите отношения в групата се дължат на различните им вкусове за жени.

По повод Мик (Джагър)

Според колегите му от групата телефонът на Хари е пълен с тайни номера на знаменитости. Истината е, че ако мечтае да направи дует с някого, то е с Крис Мартин – фронтмена на една от любимите му групи Coldplay. Много го вдъхновяват и Елвис и The Beatles. Мик Джагър също, разбира се. Стайлс признава, че Мик му е повлиял много. Нарича го „най-готиният човек на планетата“. А фронтменът на Rolling Stones коментира: „Харесвам Хари. Познавам го. Идвал е да ме види след наши концерти. Разбираме се. Казват, че напомнял на мен, но аз носех много повече грим от него. И бях доста по-андрогинен като млад. Пък и да си го кажем директно – той няма моя глас, нито се движи на сцената като мен. Просто има повърхностна прилика с моето по-младо аз. И това е симпатично“.
Хари има разнопосочни музикални пристрастия. Сред любимите му песни са Free Falling на Джон Майер и Shine On You Crazy Diamond на Pink Floyd. Любимата му балада е Lady In Red на Крис де Бърг. Любимият му албум – „21“ на Адел. С One Direction на турне най-често слушали Lego House на Ед Шийрън.

Жените

На концерти на One Direction по Хари са хвърляли какво ли не, включително сутиени, панталони и дори тампон… с извинение за последното. Той не понася жени, които псуват, и жени, които пушат, и не би излизал с никоя, която не се разбира със семейството му. Първата му приятелка се казвала Емили и станали гаджета, когато бил на 12.
Споделял е, че си пада по Адел, че му се подкосяват краката, когато я види. Според Джъстин Бийбър обаче го харесва Риана. И Риана се съгласява: „О, да. Още от първите му видеоклипове си помислих: „Еха, той е звезда!“. Изглежда много уверен в себе си и много на мястото си“. А ако Риана му симпатизира професионално, Рита Ора си е признавала, че е влюбена в британското момче с женски дрехи (негов стилист е Хари Ламбърт). После, притеснена от откровението си, добавя, че харесва и много други знаменитости. Все пак Хари от година излиза с Оливия Уайлд и на коментарите, че е по-голяма от него с десет години, отговаря на шега, че не би излизал само с по-възрастна от собствената си майка (която е на 54). Жалко за всички майки на негови почитателки, които му искат автографи след концертите му.

Момчето на мама

За него сбъдната мечта е оглавяването на американските класации с песента на One Direction – Up All Night. Тогава цялата група благодари публично на всеки американец, който си е купил техния албум, а Хари, за да отбележи момента, си купува... матрак.

Хари обича работата си. Не я усеща като работа. Харесва му да се съблича. Това го кара да се чувства свободен. Поддържа форма, играейки тенис и бадминтон. Ако можеше да си пожелае някаква суперсила, това би било да умее да пътува във времето. Обожава и автомобилите със суперсила. Кара Ferrari за 195 000 паунда и Рейндж Роувър. Мотото му е: „Работи усилено, играй здраво и бъди мил“. И все още е момчето на мама. Майка му Ан Кокс признава в интервю: „Понякога ми звъни по пет пъти на ден. Дори когато пътува надалече, ми пише: „Обичам те, мамо“ или „Липсваш ми“. Той все още е моето малко момче“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР