6 безценни урока от 56-годишната Хали Бери

Честит рожден ден на една от най-любимите ни жени и актриси!

Десислава Найденова 14 August 2022

Снимка: getty images/guliver

На 14 август Хали Бери навършва 56. Възхищаваме й се заради умението на 56 да изглежда като на 36. Постига го с тренировки, йога, медитация, балансиран хранителен режим. И любов към себе си.

Няма как да я забравим като Жената котка, ролята й пасна като ръкавица. Влюбихме се обаче в Хали, докато я гледахме във филма „Готика“ преди почти 20 години.

На какво животът е научил носителката на „Оскар“, „Златен глобус“, „Еми“ и още над 40 отличия, неостаряваща красота, винаги безупречна форма и елегантен стил на червения килим, четете надолу.

Вие сте отговорни за себе си, а не някой друг

Колко пъти сме предавали отговорността за щастието си в ръцете на някой друг? Поне веднъж се е случвало на всяка от нас, а впоследствие идват недоразумения и разочарования.

„Грижа се за себе си, защото рано научих, че съм единственият човек, който е отговорен за мен самата.“

Актрисата настоява, че в името на нищо и на никого не трябва да пренебрегваме себе си, желанията и принципите си, здравето си. Преди всичко е важно да останем верни на себе си, защото носим тази отговорност към нас самите.

Бъдете непоколебими, независимо кой какво ви казва

Дори звезда като Хали Бери е имала моменти, в които ситуацията е била на ръба.

„Имаше толкова много хора, които ми казваха „Не можеш да направиш това!“, но аз имах вътрешното убеждение, че грешат. Бъдете непоколебими в своя подход.“

Подходът й включва вслушване във вътрешния глас, в интуицията. Защото без значение кой какво ни казва, ние знаем, че нашите решения и избори са само наши. Дори и да сбъркаме, ще сме го направили, вместо да не сме и да се питаме след това „Какво щеше да стане, ако...?“.

Бъдете благодарни за грешките си

Хали Бери неведнъж откровено е разказвала за грешките си в брака. През 2016 г. тя се разведе с Оливър Мартинез. Това е трети брак за нея и трети развод. След това не се е омъжвала.

„Всички, особено жените, се омъжват с мисълта, че това ще продължи вечно. И когато бракът се разпадне, го чувстват като огромен провал.“

Актрисата признава, че се е чувствала виновна и отговорна, но същевременно е и изключително благодарна за това, което е научила.

„Всички тези връзки бяха необходими за мен. Тези взаимоотношения ми дадоха уроци, които ме доведоха до мястото, където съм в момента. Благодарна съм за това.“

Тези уроци Хали Бери се старае да преподава на децата си.

Свържете възможността със страст

Успехът, дефиниран от Хали Бери, е точката, в която възможността се среща със страстта.

„Опитвам се да разбера какви възможности имам и в какво съм добра.“

Когато успеем да съчетаем своите възможности с някаква наша страст, тогава живеем живот, изпълнен с цели, постигнати цели, според Хали Бери.

За Бери целта идва под формата на нещо значимо, което правим за много хора. Тя споделя, че е намерила голямо удовлетворение в събирането на средства за програма, посветена на превенция на домашното насилие. Домашното насилие, казва тя, е все още табу и не се разбира правилно. Но то засяга всички сфери на живота, засяга жените от всяка демографска група.

„Моя страст и цел на живота ми е да накарам жените да говорят за това.“

Красотата има много измерения

Една от най-красивите жени в Холивуд и в света споделя мнението, че красотата има много повече лица и пластове, а ние сме напълно съгласни с нея.

„Красотата не е само физическа. Тя включва и вашите принципи, начина, по който живеете живота си.“

Живейте така, че да съхраните красотата в деня си, в мислите и сърцето си. Защото колкото и клиширано да звучи, вътрешната красота е винаги изписана на лицето, независимо от чертите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Смейте се

Най-мъдрите хора умеят да се смеят на себе си и на живота. Понякога това може да граничи с абсурда, но в крайна сметка е начин за справяне, дори цяла житейска философия.

„Не се взимайте прекалено насериозно. Знайте кога да се смеете на себе си и намерете начин да се смеете на пречките, които неизбежно се появяват на пътя ви.“

Изисква се сила и кураж, за да следваш подобна максима, и Хали Бери е доказала многократно през годините, че ги притежава в изобилие.

Честит рожден ден, Хали! Смей се и празнувай себе си!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР