Бокс и сухо вино: Тайни за младост от Хали Бери

eva.bg 05 January 2023

Снимка: Instagram

От 90-те насам Хали Бери заслужено носи титлата „секссимвол“.

Но как 30 години актрисата успява да изглежда съвършено и годините сякаш нямат значение при тази жена? тази година Хали навърши 55, което е трудно за вярване, предвид младежкия й външен вид и тяло.

Разкриваме малко за начина й на живот, който със сигурност оказва влияние върху това Бери да изглежда с поне 20 години по-млада.

Хранене

Неслучайно казват, че ти си това, което ядеш. От много години Хали редува два основни хранителни режима – периодично гладуване (любим режим и на Гуинет Полтроу) и кето диета. Актрисата може да приема храни, в продължение на 8 часа, а останалите 16 гладува. Тя избира храни с високо съдържание на мазнини, фибри и протеини.

Но Хали не приема въглехидрани не е просто от суета. Тя страда от диабет тип 2, така че не си позволява сладкиши дори от време на време.

Любимият й обяд е сочна пържола и огромна чиния със зелена салата (много мощен антиоксидант!). Диетата на Хали е богата на различни зеленчуци, месни храни, като задължително в менюто са включени яйца и авокадо. Бери пие и костен бульон, който е много важен за младежкия вид на кожата, тъй като с него се запълва дефицитът на колаген в организма.

Може и да не яде сладки неща, но Хали приема захари чрез плодове. Хладилникът й е пълен с горски такива – боровинки, ягоди, малини и къпини. Те са възможно най-здравословният десерт и са богати на антиоксиданти, които не само забавят стареенето, но и подобряват състоянието на кожата.

Актрисата не се отказва от всички удоволствия от живота. Любимата й напитка е сухо вино и почти всяка вечер тя завършва деня си с чаша от него. Сутрин Хали пие т.нар. „бронирано кафе“, което има много разновидности, но тя залага на формата му, приготвена на базата на черно кафе. Трябва да знаем, че комбинацията от здравословни мазнини и кофеин енергизира тялото за дълго време, притъпявайки усещането за глад.

Спорт

Няма как да се поддържа такова тяло, ако няма движение. Хали Бери е огромен фен на спорта и редовно споделя тренировките си в официалния си Инстаграм профил.

Тя редува силови тренировки с високоинтензивни „хийт тренировки“, прави плиометрични упражнения, а боксът е неизменна част от спортната й рутина.

В момента като че ли именно боксът е любимият й спорт. Между другото, в него не само се напрягат всички мускули, но и така можете да се разтоварите истински и да се чувствате страхотно както физически, така и психически.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Хали не пренебрегва и гъвкавостта. Тя редовно се разтяга, практикувайки йога упражнения, а понякога и пилатес. Йогата я кара да остава насаме с мислите си, да презарежда, докато развива пластичността си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР