Хидратираща маска за лице, по рецепта на Хали Бери

eva.bg 12 May 2020

Снимка: Instagram

Хали Бери е на 53, но човек трудно би й дал възрастта.

Актрисата изглежда безупречно, тъй като се грижи правилно за себе си. По време на карантината тя не промени режима си – Хали чете много книги, тренира усилено и си прави домашни козметични процедури.

За своите почитатели, които се интересуват от темата за здравето и красотата, Бери създаде блога Respin, в който споделя своите безценни съвети. На същото място актрисата сподели рецепта за много проста, но адски ефективна маска за лице, която й придава този страхотен блясък, който виждаме от снимките й.

Можете да намерите всички съставки за маската в хладилника си!

- Две супени лъжици натурално кисело мляко (плътният му слой върху кожата ще й придаде гладкост и мекота).

- Половин чаена лъжичка лимонов сок. Той съдържа витамин С, който има почистващи и антибактериални свойства.

- Една щипка смляна куркума. Това „вълшебно“ растение ще подобри тена на кожата и ще й придаде блясък. Но е важно да не прекалявате. Ако сложите твърде много куркума в сместа, ще се сдобиете с жълт слой, който трудно се отмива.

- Две супени лъжици зелен чай. Той ни дава освен добра хидратация, така и дълбоко почистване и свиване на порите. Бонус са противостареещите му и антиоксидантни свойства.

Когато смесите всички съставки, намажете дебел слой от маската по цялото си лице. Оставете я за три минути, след което нанесете още един слой и изчакайте десет минути. Изплакнете всичко внимателно и със студена вода, която ще придаде допълнителен тонус на кожата. Не забравяйте и за овлажняващия крем след цялата процедура!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР