Гурме по реката

11 July 2022

Ако гурме в ресторант със звезда "Мишлен" не ни е по силите, има много по-интересни места да преживеем пътешествие плюс храна. Макар пандемията да прекъсна традицията, тя отново се възражда. Искаме пътешествията да са вкусни!

Matylda, Чехия

Обядът на корабчето Matylda, поклащащо се в река Вълтава, е добър начин да усетим Прага по нов начин. Менюто е с уклон към италианската кухня. Тук хит са талятелите със свински наденички и доматен сос, както и агнешките котлетчета с кианти сос и задушен спанак.

Sea Palace, Нидерландия

Предлагайки автентична китайска кухня, Sea Palace се забелязва отдалече с характерната за пагодите архитектура. Намира се в сърцето на Амстердам и има три етажа, на които се разполагат бар, а-ла-карт ресторант и зала за големи групи и специални събития. Там очаквайте вкусно приготвени патица по пекински, дим сум и пресен омар.

Paris en Scеne, Франция

Има ли по-добър начин да усети човек романтиката на Париж от пътуването с кораб по Сена? Още повече че Paris en Scеne е не само кораб, но и елитен ресторант, в който традиционното бистро меню среща емблематичните френски вина – шампанско или бордо. Кулинарният круиз може да се запази предварително и по избор да е едночасов или тричасов. Специално за националния празник на 14 юли в Paris en Scеne организират богата вечеря и изобилие от шампанско.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР