Мая Хоук: Нямаше да съществувам, ако майки ми не беше направила аборт

eva.bg 30 June 2022

Снимка: getty images/guliver

23-годишната актриса Мая Хоук, дъщеря на легендарната холивудска двойка Ума Търман и Итън Хоук, се изказа остро срещу забраната за аборти в САЩ, давайки за пример собствената си история и семейство.

В телевизионно интервю Мая, която стана особено популярна с ролята си в сериала „Stranger Things”, заяви: „Нямаше да съществувам, ако майка ми не беше взела решение да направи аборт. Животът и на двамата ми родители щеше да е напълно различен, ако тя не е имала достъп до легално и безопасно здравеопазване – основно човешко право“, коментира дъщерята на Ума Търман.

В случая тя визира признанието на Търман от миналата година, когато пак по повод защита на правото на жените на легален и безопасен аборт, тя разкри „най-тъмната си тайна“. А именно – че като тийнейджърка е направила аборт, след като е имала връзка с много по-възрастен от нея мъж. Това й дало възможността после да преследва мечтите си и да стане майката, която настоящите й три деца заслужават.

Освен Мая, Ума Търман и Итън Хоук са родители и на момче – Левон на 20 години. Освен тях Ума Търман има дете и от връзката си след това с френския финансит Арпад Бюсон.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР