Синът на Илон Мъск стана дъщеря и се отрече от баща си

eva.bg 21 June 2022

Снимка: getty images/guliver

Драстични промени предприе в живота си едно от децата на милиардера Илон Мъск. Става въпрос за най-голямото му дете – 18-годишният му син Ксавиер Мъск.

Медиите отвъд Океана разпространиха новината, че той е решил да смени пола си от мъж на жена и иска изцяло да скъса връзки с баща си, махайки името му от своето.

„Вече не живея с него и не желая да бъде свързван с него по какъвто и да е начин или форма“, казва Ксавиер, чието ново име според подадените от него документи за смяна на пола е Вивиан Джена Уилсън.

Документите са подадени в съда в Санта Моника, Калифорния, на 18 април. Трансджендър детето на Мъск заяви, че иска да вземе името на майка си и да се дистанцира възможно най-много от баща си.

Ще припомним, че Илон Мъск в момента има седем деца. Баща е на осем, но едно от тях умира малко след раждането му.

Въпросният/та Ксавиер/Вивиан е дете от брака на Мъск с канадската писателка Джъстин Уилсън.

Двамата се женят през 2000 г. и се развеждат 8 години по-късно, като за това време им се раждат 6 деца. Първото се ражда през 2002 година, но умира десет месеца след появата му на бял свят. След това Джъстин ражда близнаците Ксавиер и Грифин, а после и тризнаци, които са пак момчета.

Илон Мъск започва да излиза с Граймс през април 2018 г. От нея има две деца, макар двамата да не са вече заедно. Те са момче и момиче със странни имена, които накратко наричат „X“ и „Y“. Повече за странното семейно положение на Мъск може да прочетете в статията ни -  Жените и децата на най-богатия мъж в света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР