Истинска вечеря за шампиони поднесе Ивет Горанова, златната медалистка от Олимпиадата в Токио, в програмата на bTV – „Моето звездно парти“. Ястието с млечно агнешко и лилав картоф с ароматни арабски подправки бе високо оценено от гостите й. Рецептата е на Силвена Роу.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 агнешко бутче, за Шоарма маринатата: 6 с.л. слънчогледово олио, 4-5 пръчици карамфил, кориандър, черен пипер, свежо резене, 2 скилидки чесън (стрити на паста), връзка пресен кориандър, канела на пръчка, червен пипер, сол.
Смесваме всички съставки и мариноваме добре месото. Добре е това да стане в деня преди да готвите ястието. Печете на предварително загрята на 220 градуса фурна за 40 минути, за да хване коричка. Покрийте с фолио и печете още 4–5 часа на температура 120–140 градуса. Поднесете с лилави картофи хаселбак. Приготвят се, като в картофите се направят разрези и се овкусят със зехтин, сол и пипер. Пекат се на 210 градуса за около час.
Поднесете ястието със свежа зелена салата.