В „Омагьосаната гора“ на Фани Пейчева

31 May 2022

Десет от най-хубавите приказки в българската литература са събрани в книгата „Омагьосаната гора“. Родени в сърцето и ума на Фани Пейчева – изключителна писателка, която днес помнят малцина, те излизат в ново издание с прекрасните илюстрации на София Попйорданова и логото на „Лист“.

В средата на миналия век Фани Пейчева (1938 – 1985) написва пълните с чудеса и вълшебства книги „Козелът със златните рога“ и „Принцът и девица-звездица“. Днес подбрани от тях истории пленяват децата и родителите им в новото издание.

Всички истории са авторски и пренасят читателите в болярските времена, карат ги да бродят из незнайни гори и да преодоляват невъзможни препятствия. Сред включените в настоящото издание са „Първородният принц и млечните братя“, „Принц Радол и девица Звездица“, „Калин и конят със златната грива“, „Китен и чудният лък“, „Баяна и блатният дух“, „Мечокът с блестящата огърлица“ и „Рижата котка“.

В момента на щанда на издателството в шатра 8 на Панаира на книгата пред НДК приказките се продават с 20 процента отстъпка.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР