Стоп на косопада сега и завинаги

eva.bg 09 June 2022

„Забелязала съм, че не само наесен, а и напролет става нещо с косата ми. По четката остават прекалено много косми. През зимата явно не успявам да си набавя всички необходими витамини и минерали, които поддържат косата ми плътна, здрава и блестяща. Странното е, че съпругът ми също има подобен проблем. Даже обяви, че е готов да ползва моя шампоан, маска и всичко, стига да открия работещи такива.“

„Миналата година преболедувах COVID. Няколко месеца след това забелязах нещо доста обезпокоително. Косопад! При положение че никога досега не съм имала този проблем, никога не ми е била толкова оредяла косата. За съжаление, не си въобразявах, просто в началото го пренебрегвах, защото мислех, че нещата ще се оправят от само себе си, но уви...“

„Детето ми е на почти шест месеца. Кърмих само в първите два, след това нямах кърма. Чела съм, че е нормално косата ми да капе в този период, но... докога? Подстригах се, за да я освежа, но ефект никакъв. Трябва ми нещо, което доказано да работи, защото е време да се погрижа за себе си. Мечтая за предишната си коса, омръзна ми да съм все с вързана коса.“

„Джейсън Стейтъм бил нейният любим актьор и сега аз съм й напомнял на него. Страхотно, само че не знам дали се опитва да ме успокои, защото вижда, че мъжкото ми его тихо страда, или... За първи път в живота си чета статии за оплешивяване. Добрата новина е, че всъщност има продукти, които са доказано ефективни. Всичко е под контрол и без да съм Стейтъм!“

Нормално е да губим между 50 и 100 косъма на ден. Като се има предвид, че имаме около 100 000 косъма на главата си, тази малка загуба е незабележима. Когато става въпрос за косопад обаче, нещата стоят различно. Косопадът може да се развие постепенно с години или да се случи рязко. Авитаминоза, сезонно състояние, последица от COVID, бременност, диета, наследственост или нещо друго, никой не е застрахован – нито ние, жените, нито нашите любими мъже.

Кои са основните причини за косопад (алопеция)?

Андрогенната алопеция (оплешивяване от мъжки/женски тип) се отнася до наследствена загуба на коса. Това е най-честата причина, засягаща до 50% от хората. Косопадът, свързан с андрогенна алопеция, обикновено се случва постепенно. При жените често води до изтъняване на целия скалп. При мъжете включва прогресираща загуба на коса над слепоочията и изтъняване на темето.

Телогенен ефлувиум е внезапна загуба на коса в резултат от емоционален или физически шок, период на екстремен стрес или сериозно заболяване (вкл. COVID). Може да се случи и поради хормонални промени и дисбаланс, като тези при бременност, раждане на дете, менопауза, проблеми с щитовидната жлеза. Някои видове лекарства също го провокират. Телогенният ефлувиум се отличава с дифузно изтъняване на скалпа. 

Алопеция ареата (зоново окапване на косата) е автоимунно състояние, което кара имунната система да атакува космените фоликули. Това води до появата на оголени участъци по целия скалп, които могат да варират от малки до големи. В някои случаи може да доведе до пълна загуба на коса.

Тракционната алопеция е резултат от голям натиск и напрежение върху косата в следствие на носенето й в прекалено стегнати прически или заради продължителната и неправилна употреба на някои стилизиращи продукти, уреди, аксесоари.

Кое е решението при косопад?

Добрата новина е, че вече съществува доказано ефективно и дълготрайно решение за всякакъв тип косопад – Sebomax HR, най-новото попълнение в портфолиото на biotrade. Според резултатите от проведени in vitro и in vivo тестове за първите 3 месеца на употреба се наблюдава 60,6% намаляване на косопада, 68,8% подобрение в съотношението анаген/телоген (фаза на активен растеж/фаза на покой) и 18% увеличение на плътността на косата.

Как действа?

Кафе, кафе, кафе! Проучване, публикувано в International Journal of Dermatology, доказва, че кофеинът стимулира растежа на косата. За да се наситят космените фоликули с оптимално количество кофеин, са нужни по 60 чаши кафе на ден, затова лекарите препоръчват кофеинът да се използва директно върху косата. Кофеинът в серията за коса Sebomax HR неутрализира негативните ефекти на тестостерона върху растежа на косата, удължава анаген фазата (фаза на растеж) и подобрява качеството на косъма. Тази мощна съставка е достойният воин в борбата с косопада при мъже и при жени.

Градина, пълна с розмарин! Очарова ни ароматът му, но го ценим най-вече заради полезните му свойства. Розмаринът е богат на витамини A, B2, B6, C, желязо, магнезий, фосфор, цинк, калий и антиоксиданти. Благодарение на тях тази билка прави чудеса за кожата и косата. Розмаринът е изключително ефективен при лечение на косопад. Съдържащите се в него вещества стимулират и подобряват циркулацията на кръвта в скалпа. Това допълнително насърчава растежа на нова коса. Глицериновият екстракт от розмарин в Sebomax HR подобрява състоянието на скалпа и косъма, засилва растежа и намалява косопада.

Освен кофеин и розмарин в продуктите от серията Sebomax HR има соев протеин, който подобрява текстурата, укрепва и възстановява увредената коса, подсилва еластичността и копринения блясък и предпазва космените фоликули от клетъчно увреждане. А комплексът Baicapil™ подхранва космените фоликули, като по този начин ускорява растежа на нова коса. Baicapil™ е комбинация от три растителни активни съставки, които действат директно върху космения фоликул – цветето Scutellaria Baicalensis (източник на байкалин със силни антиоксидантни свойства), соеви и пшенични кълнове. Той нежно променя жизнения цикъл на косата, като намалява фазата на опадане и удължава фазата на растеж.

Стоп на косопада! Ритуал за видимо по-здрава и гъста коса

Започваме с шампоана против косопад, първата звезда от серията Sebomax HR на biotrade. Неговата формула без сулфати измива нежно скалпа и набавя най-ценните за косата подхранващи вещества. Активният комплекс с Baicapil™, екстракт от розмарин, кофеин, пшенични протеини и витамини възвръща плътността на косата, блясъка и естествената й жизненост.

Шампоанът е подходящ за употреба за всякакъв тип косопад при мъже и при жени, включително окапване и разреждане плътността на косата, алопеция ареата, косопад след COVID, косопад след бременност и раждане. Стимулира растежа на косата и увеличава плътността й. Не съдържа дразнещи скалпа съставки, не омазнява и не утежнява косата.

Видим ефект след първите няколко нанасяния? Да, възможно е. След шампоана нека представим другия герой в серията – Sebomax HR стимулиращ тоник. Той е подходящ за употреба също за всякакъв тип косопад при мъже и при жени. Има отлично действие при общо оредяване и окапване на косата, сезонен косопад и косопад след бременност и кърмене, както и при слаба и безжизнена коса.

Благодарение на мощната комбинация от естествени съставки като Baicapil™, аминокиселини, витамини и кофеин тоникът доставя липсващите микроелементи до космения фоликул, подсилва закрепването на косъма към скалпа и поддържа активна фазата на растеж (анаген). Косата бързо укрепва и възстановява своята плътност, здравина и блясък.

Стрес? Споменахме вече, че той е сред основните виновници за косопада. Тук на помощ идва и Sebomax HR стимулиращ гел против косопад, който се препоръчва при общо оредяване на косата и оплешивяване на малки зони по скалпа (а при мъжете – и по брадата). Гелът намалява реактивния косопад при жени, причинен от стрес, заболяване, бременност.

Любопитна съставка съдържа този продукт. След като разгледахме кофеина и розмарина, е ред и на капсаицина. Това е екстракт от люта чушка, който активира естествения жизнен цикъл на косъма, подобрява микроциркулацията на скалпа и укрепва космения фоликул. Гелът стимулира растежа на нова коса, подобрява плътността и гъстотата на косата.

Sebomax HR капсулите против косопад с биотин, цинк и селен са хранителна добавка, която се препоръчва при косопад, появил се по време и след диета, при отслабена имунна система, косопад след COVID, изтъняване и оредяване на косата, загуба на плътност и блясък. Продуктът обединява в себе си аминокиселини, витамини и минерали, които подпомагат растежа на косата и подобряват текстурата й.

Обогатената с цинк и селен формула защитава клетките от оксидативен стрес. Витамин B6 регулира хормоналната активност и поддържа нормалното състояние на косата. Тази хранителна добавка оказва благоприятно въздействие не само върху косата, но и върху кожата и ноктите. Достатъчно е да се приема по 1 капсула на ден.

Благодарение на мощната комбинация от активни съставки с естествен произход, създадена и одобрена от дерматолози, със Sebomax HR на biotrade процесът на окапване и разреждане на косата е намален, растежът на по-здрава и красива коса е стимулиран, блясъкът и плътността на косъма са възстановени.

Готови ли сте да кажете СТОП на косопада сега и завинаги и да приветствате видимо по-здравата си, гъста и красива коса?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР