Селин Дион и безценните уроци, които научихме от нея

Наскоро певицата навърши 54 години. Нека си припомним какво научихме от жената с безмерно приказния глас през годините и защо можем с ръка на сърцето да кажем, че животът й, с пиковете и спадовете, е извор на огромно вдъхновение.

eva.bg 03 April 2022

Снимка: getty images/guliver

С повече от 175 млн. продадени копия през 1994 г. Селин Дион получи диамантената награда на World Music Awards, с което стана най-успешната певица на всички времена.

За съжаление, канадката има здравословни проблеми, заради които отмени всичките си концерти в Северна Америка през ноември 2021 г. и през януари и февруари тази година. Концертите в Европа, които са част от световното турне по повод последния й албум „Courage“, все още не са отменени. Първият е насрочен за 25 май.

Няма такова нещо като остаряване. Има съзряване и трупане на знание. Красиво е, аз го наричам красота.
Надяваме се Селин Дион да се възстанови много скоро и да зарадва феновете си със своето завръщане на сцената.

Дотогава – нека си припомним какво научихме от жената с безмерно приказния глас през годините и защо можем с ръка на сърцето да кажем, че животът й, с пиковете и спадовете, е извор на огромно вдъхновение.

Мечтите се сбъдват.

През 1980 г. Селин Дион е едва на 12, когато свири в пиано бара на родителите си в Квебек. Тя е най-малкото от общо 14 деца в семейството. Селин заедно с майка си и брат си написват песен и майка й изпраща касетата със записа на музикалния мениджър Рене Анжелил.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Песента „Нищо освен мечта“ трогва Рене до сълзи. Той ипотекира къщата си, за да финансира кариерата й. Останалото е история.

Любовта винаги побеждава и остава до края.

В интервю Селин Дион признава, че е пазила в тайна любовта си към Рене Анжелил до 1993 г. През 1988 г. тя печели „Евровизия“ с англоезична песен. Връщайки се назад, певицата споделя, че още тогава е имала чувства към своя мениджър.

Селин и Рене се женят на пищна церемония в Монреал през 1994 г. Разликата във възрастта им е 26 години. Двамата са заедно в продължение на 22 години, до смъртта му. Рене Анжелил почина от рак през 2016 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Погледнах към публиката. Нямаше непознати. Всички пееха, аплодираха и се прегръщаха. Беше красива картина.
Коя би била Селин Дион без нейните балади, описващи най-красивата любов? Тя е най-известна именно с песните, които предизвикват силни емоции. В личния и публичния си живот Дион често е показвала, че любовта е всъщност онази сила и страст, която те води напред. Любовта към семейството, приятелите и феновете й, любовта към съпруга й Рене. Любовта към музиката и живота.

Не се страхувайте да показвате емоциите си.

Като присъствие Селин Дион е била винаги забавна, весела, енергична. Тя не се страхува да покаже болката и щастието си, не се страхува да бъде уязвима пред феновете си. Умее и да иронизира себе си, без да губи самообладание и автентичност. Въплъщава най-висока класа, без да се дистанцира от хората. Затова и феновете я обожават.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Никога не забравяйте откъде сте тръгнали.

Най-голямата ми награда са моят съпруг и децата ми.
С всички дестинации и километри, които е изминала, Селин Дион си остава горда жителка на Квебек. Тя винаги е уверявала феновете си, че нейните корени са част от нея и от това, в което се е превърнала като личност и творец. Тя показа, че всичко е постижимо, независимо откъде тръгва човек и какво ще намери по пътя си.

Шоуто трябва да продължи.

„Шоуто трябва да продължи“ е повече от текст на песен за Селин. Това мото символизира цяла глава от живота й – поредица от загуби на най-обичните й мъже (баща, брат, съпруг), след която тя успя някак да се съхрани и да продължи да твори.

Селин Дион научи феновете си, че трагедията не е краят. Можем да помним любимите си хора, като същевременно правим нещата, които те обичат най-много.

Честит рожден ден, Селин, и помни: шоуто трябва да продължи! Очакваме те.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР