Ханами, сакура или в търсене на красотата на цъфналите вишни

Екипът на естетичната луксозна японска козметика Forlle’d отбеляза традиционния празник Ханами в хотел Милениум София

23 March 2022

Традиционният празник Ханами в Япония е свързан с цъфтенето на вишневите дръвчета и съзерцаването на тази мимолетна, но в същото време непреходна красота. Цветчетата на сакура (японската вишна) омагьосват с неземната си красота и пробуждат тъга с краткотрайната си прелест.

Сакура е символ на японския характер. Това е така, защото животът на самураите е бил сравняван с живота на вишневите цветове, който продължава "не повече от три дни", но е красив и достоен.

Екипът на естетичната луксозна японска козметика Forlle’d отбеляза традиционния празник Ханами в хотел Милениум София. На специална демонстрация пред отбрани гости те показаха, че благодарение на нанотехнологиите, красотата на лицето в аналогия със цъфналата сакура може да трае по-дълго.

“Сакурата е символ на младостта, красотата и пролетта. Мисията на живота може да се сравни с цъфтящата вишна - нещо красиво се ражда, умира, за да се прероди отново. Според будистите, нищо на този свят не е вечно. И в миналото самураите доказвали това със своята жертвоготовност. Неслучайно го наричат „дървото, на което седи Бог” - това каза д-р Альона Гъркова, генерален мениджър на марката, която представи същността на празника и разкри неговата аналогия в мисията на козметичната марка. Тя сравни цъфтенето с ново начало, като прикани гостите да напишат най-съкровените си желания на розов лист. Те ще бъдат изпратени до Япония, където ще бъдат окачени на клоните на цъфнали вишневи дръвчета.

“Ние се гордеем с това, че създадохме авторска терапия за хотел Милениум”, каза още д-р Гъркова и демонстрира най-търсената процедура „Неивнвазивен био филър“, която е подмладяващата процедура за лице с 5-нанометрова хиалуронова киселина.

По време на събитието бе проведена и традиционна чаена церемония. След нея мениджърът на марката показа на гостите как да направят пяната на гейшите за почистване на лицето с продукти на Forlle’d. Самите гейши приготвят чая в мълчание и медитация, като го изсипват под формата на прах и бъркат внимателно, за да се получат фини балончета. Началото на ритуала за почистване на лицето е аналогичен.Чрез специални четки се забърква фина пяна, която се нанася с тях на лицето и това нанасяне дава усещането на пърхащи крилца на пеперуда, с тях се осъществява подмладяващ лимфодренажен масаж. Те бяха подарени на присъстващите, за да може всеки сам да повтори ритуала за подмладяване у дома.

Тяна Пресолска - инфлуенсър, диктуващ новостите в козметологията и мениджър на Dupissima, сподели, че заради незабавния ефект, продуктите на Forlle'd са най-търсени сред клиентите на успешната верига козметични и бюти центрове. Лиляна Ангелова, известна с финия си вкус към качествената козметика, разказа за дългогодишния си опит от поддържането на прекрасната си кожа с Forlle`d. За никой не е тайна, че тя е част от екипа на Forlle`d и по-рано сАльона Гъркова бяха домакини на специално пътешествие за основните клиенти на марката - до фабриката в Япония, както и до Emirates Palace - 7-звездния хотел в Абу Даби, който работи ексклузивно с Forlle'd.

Дамите, дошли на празника ”Ханами”, сложиха пъстри кимона и се снимаха за спомен с традиционните за гейшите облекла. Имаше и томбола с награди, на която Ромина Андонова-Тасевска спечели анти ейдж - авторска терапия на Forlle'd, създадена специално за Millennium Spa & Wellness Centre. Тя се основава на нискомолекулна йонизирана платина, която има изключителна антиоксидантна защита. Японски чай-матча получи красивата Мари Константин, а тв водещата Джуджи получи саке и домашна лифтинг терапия. На Гала се падна домашна регенерираща терапия за очи. С хидратиращ ритуал за вкъщи си тръгнаха Антоанет Пепе и Рая Методиева. Дивна, Галя Симеонова и Мария Георгиева - главен редактор на Elle, получиха регенериращ сет за дълбока хидратация.

Forlle`d знае как да съхрани младостта на сакура за по-дълго. Съчетавайки иновативни и неинвазивни технологии, продуктите на козметичния бранд, отличени с Нобелова награда, напомнят на древните ритуали за красота на гейшите. Те съдържат биологично активни вещества, които насърчават хидратацията, намаляват оксидативния стрес и събуждат собствените регенеративни способности на кожните клетки, при това без да ги изтощават. Благодарение на своето антиоксидантно действие, стимулират синтеза на колаген и еластин.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР