Пролетта по японски

21 March 2022

Вдъхновени от разцъфващата природа и японската култура, в суши ресторанта Moshi Moshi в столицата, отбелязват посрещането на астрономическата пролет с традиционния за азиатците „Фестивал на вишневия цвят“. Познат като "ханами" на японски, той е белязан от събития, които се провеждат в Страната на изгряващото слънце в последните дни на март.

От 22 до 26 март в ресторант Moshi Moshi също ще отбележат със своя изкушаваща сетивата интерпретация големия японски празник.

По време на събитието Cherry Blossom Moshi Moshi Festival топ готвачи ще предложат специално подготвено меню с индивидуални авторски предложения.Те ще бъдат придружени със саке пеъринг – възможност да се опитат различни видове напитки от саке листата на ресторанта, съчетани с перфектната за тях храна, селекция коктейли с японския Roku Gin & Toki whiskey, както и с дегустация на шампанско Taittinger.

Програмата на фестивала започва с Bubbles Bloom на 22 март със специален гост Светла Карабаджакова, която ще сподели тайните на шампанското Taittinger и неговата среща с японската кухня и култура и ще продължи с Magic Sakura Flower на 23 март със специален гост Мартин Тодоров, който ще приготви селекция коктейли и ще разкаже как японците са използвали цвета на японската вишна в дестилата на Roку Gin.

На 24 март саке сомелиерът Красимир Маринов ще представи голяма селекция сакета и ще разкаже за начина, по който се приготвят, а фестивалът Cherry Blossom продължава на 25 и 26 март със специално Lunch & Dinner меню.

Повече информация и резервации на https://moshimoshi.bg/

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР