Шарън Стоун отбеляза 64 години с нова корица

Русокосата красавица демонстрира перфектна форма в изрязана рокля на Saint Laurent

eva.bg 13 March 2022

Снимка: getty images/guliver

Шарън Стоун отпразнува символично 64-ия си рожден ден с корица (даже с две корици, едната от които се продава ексклузивно онлайн) на списание GQ Португалия.

Русокосата красавица демонстрира перфектна форма в изрязана рокля на Saint Laurent, деликатно напомняйки, че възрастта е само цифра.

„Идеята, че единствено младостта означава да си красив и привлекателен, не е вярна. Не искам да бъда „неостаряваща красавица“. Искам да съм жена, която е най-добрата версия на себе си за възрастта, на която е", казва Шарън Стоун от висотата на своите 64 години.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Миналата година Шарън Стоун издаде своята автобиография. Книгата е озаглавена „Красотата да живееш два пъти“. 20 години по-рано, на 43-годишна възраст, Шарън получава инсулт и се оказва на ръба между живота и смъртта. Като по чудо, но и благодарение на силната си воля успява да се възстанови напълно – отнема й цели две години. И започва да живее живота си по нов начин.

„Жената има много лица, докато преминава през живота. Преживяваме много промени в еволюцията на нашия живот. Учим се и израстваме.“
Самата тя споделя, че след случилото се е много по-откровена и често дори рязка в общуването си с хората. Не губи време и енергия в излишни отношения и емоции. Променя изцяло навиците си и отделя повече време за важните неща.

Шарън има трима сина – двама осиновени и един, износен от сурогатна майка. Взима тези решения (да осинови, а не да роди) заради няколкото спонтанни аборта, които има зад гърба си. Признава, че винаги е искала деца, защото те ни правят по-добри хора и ни показват истинската стойност на света и на живота.

Свикнали сме да възприемаме звездите от другата страна на океана като неуязвими същества със суперсили, на които всичко им е наред. Истината е, че и те имат своите върхове и спадове, като всички нас. Шарън Стоун споделя, че е имала много трудни моменти и периоди в кариерата и в живота си. Но им е благодарна, защото са я научили да се изправя и да продължава, направили са я по-силна, направили са я такава, каквато е днес и каквато се харесва.

„Хората често бъркат любовта с желанието за любов. Любовта трябва да носи щастие в живота ви. Запитайте се дали това е така.“

След втория си развод през 2004 г. актрисата няма официално мъж до себе си, макар че името й често е спрягано с тези на много по-млади мъже. На подобни слухове Шарън отговаря подобаващо – с чаровната си усмивка. На 62 заявява в токшоуто на Дрю Баримор, че приключва със срещите и с търсенето на любовта, защото се е изморила от неискреност. Казва, че се наслаждава на времето, което прекарва със себе си, със синовете си и с приятелите си. Допълва, че когато става въпрос за емоционална зрялост в отношенията, мъжете и жените са на абсолютно различни нива.

„Опитвам се да науча моите момчета, че идеите, които мъжете предават по отношение на това какво означава да си силен и важен, може да не са напълно правилни. И може в крайна сметка подобни идеи да не им бъдат от полза дори във взаимоотношенията един с друг, за да могат да бъдат по-успешни в бъдеще и да получат нещата, които искат в живота си, да имат щастливи и здрави взаимоотношения, успех в бизнеса и т.н. Просто радост в живота си.“

Шарън Стоун е приключила с връзките, но не и с киното. През 2023 г. ще излезе на голям екран „What About Love“. Филмът ще разкаже една нетипична любовна история, а партньор на Шарън Стоун ще бъде Анди Гарсия.

Първият филм, в който Шарън Стоун се снима, е на Уди Алън. „Спомени от звезден прах“ е от 1980 г., Алън вижда Стоун на подиума – по онова време тя е модел, и я кани за ролята. Звездата й обаче изгрява 12 години по-късно, в „Първичен инстинкт“. И независимо от скандала и противоречивите мнения около лентата на Пол Верховен и прословутата сцена с кръстосаните крака момичето от Пенсилвания покорява Холивуд. Тогава тя е на 32 години.

Истинското признание за драматичния й актьорски талант идва три години по-късно. За ролята си в „Казино“ на Мартин Скорсезе Шарън Стоун получава номинация за „Оскар“ и грабва наградата „Златен глобус“.

Успешна актриса, икона на стила, феминистка и интелигентна жена със собствено мнение, Шарън Стоун отдавна не се интересува какво мисли Холивуд за нея и за начина, по който изглежда. Казва, че тялото си е нейно. Според фаталната блондинка красотата е преходна и точно това е ценното в идеята за нея. Красотата се променя, защото в нея са пришити белезите от преживяното. И всичко това е ОК.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР