Анатомията на един ароматен live

Алекс и Диляна на гости в хоумофиса на Oshadhi България

Невена Дякова 22 December 2021

Снимка: Албена Танева

В един относително мрачен есенно-зимен ден съм пасивен участник в поредния лайв на Алекс и Диляна с клиничния ароматерапевт Милена Иванова. Въпреки сивотата навън вътре кипи енергия, преплитат се аромати, а болонката М (моят Дарси е същата порода, така че темата ми става още по-интересна, б.р.) се оказва четвърти пълноправен участник в разговора.

Намерението е лайвът да продължи около 30 минути, но увлечени в сладки приказки, трите не усещат кога се търкулва цял час. И ако влизането във времева рамка е абсолютен провал, споделеното от тях ме държи ангажирана от първата до последната минута. След края на разговора сядаме на по чаша хидролат от розмарин с топла вода, защото според Милена това е идеалният тоник и заместител на кафето рано сутрин за събуждане, енергизиране и подобряване на мозъчната дейност.

Алекс, Диляна, това не е първият ви лайв с Милена от Oshadhi. Какво ви накара да се съгласите на този формат и тази тема?

Алекс: Форматът си е класика, с която аз съм свикнала да работя, макар че признавам, все ми се иска да се поберем в нещо по-кратко. Проблемът, разбира се, е, че като седне да говори човек с Милена, е почти невъзможно да спре да задава още и още въпроси. А темата ме вълнува, защото ми помага в грижата за Габриел (синът й), но и в грижата за мен самата. Аз съм притеснителен родител и в моментите, когато не зная какво да правя, често се обръщам към Милена.

Диляна: С Милена работим вече почти година – когато я срещнах за първи път, тя говореше, а аз слушах, и така повече от час. Грабна ми вниманието. Не ми се случва толкова често да седя срещу събеседник, който говори толкова увлекателно и разбираемо по тема, която може да бъде и много сложна. Аз имам слабост към ароматите и парфюмите, грижата за природата ми е близо до сърцето, в грижата за здравето у дома винаги търся най-природосъобразната и щадяща алтернатива. Така че се влюбих в каузата и още в края на първата ни среща казах: „Давай, правим го!“.

Какъв резултат целите с това сътрудничество?

Алекс: Както научих от първия ми разговор с Милена, ароматерапията може да бъде много ефективна, но е важно да се прилага безопасно. В България темата е много нова и знанието сред хората е доста ограничено – аз самата нищо не разбирах, когато се свързах с Милена за консултация в началото на годината. Надеждата ми е, че ще можем да помогнем знанието за безопасното приложение на етеричните масла да се разпространи и да достигне до максимално много хора. Това е в общи линии заданието.

Диляна: Напълно съм съгласна с Алекс. Освен другото, разбира се, този проект ме забавлява, при всяка среща научавам нещо ново, а това, че продуктите, до които се докосваме, са толкова приятни и ароматни, е незаменимо. Обичам досега с качествени и чисти продукти и в работата с Oshadhi съм абсолютно спокойна в това отношение. Отказвала съм сътрудничества с марки и продукти повече пъти, отколкото съм приемала, за мен е важно да е „моето“, да се идентифицирам с продукта, качеството, споделените ценности. Oshadhi и аз сме на една страница, тъй да се каже, и затова го правя с най-голямо удоволствие.

Кое е най-впечатляващото приложение на етерични масла, с което сте се сблъсквали до момента?

Диляна: Обожавам дифузията, а комбинациите (на професионален език – синергии, б.р.), които предлага Oshadhi, са пристрастяващи. Действат ми успокояващо, а за Борил (синът на Диляна) ги прилагам ежедневно с цел профилактика. В момента откривам зимните аромати – трудно ми е да кажа кое харесвам повече – синергията етерични масла „Коледна звезда“ или „Здрави през зимата“. И маслата, и дифузерът са топ – „ферарито“ на дифузерите, дизайн, който е на 100% в унисон с моя вкус. Но внимание, като едно истинско ферари, и този дифузер иска да се погрижите за него, аз се научих по трудния начин. Неразделна съм с дифузера и цяло лято го премятах с мен по пътищата – няколко детайла от упътването ми бяха убягнали, та предупреждавам – четете инструкциите, когато си купите нови играчки или ферарита. (Смее се.)

Алекс: Когато се консултирах с Милена за първи път, Габриел все още имаше проблеми със съня, будеше се нощем, а сутрин беше кукуряк в 6 часа. Ние с Дани просто бяхме перманентно недоспали и както можеш да се досетиш, доста изморени. Бях готова да пробвам всичко – никога няма да забравя първата нощ, когато пуснах дифузера със синергията „Аз съм Сънчо“ в стаята на Габриел. На сутринта се събудих в 9 часа, ту потърквах очи, ту поглеждах часовника и не можех да повярвам – Габриел още спеше. Ей това съм писала тогава: „Миленка, тази нощ малкият спа непробудно. Даже още спи... Почти 9 часа е! Това не се е случвало досега. Уау! Благодаряяяяя.“ Та така – всеки недоспал родител цени високо чувството да се събуди отпочинал. Невероятно усещане. Искам повече родители да могат да го изпитат, затова продължаваме.

А има ли нещо, което не е сработило досега?

Диляна: Да! Моята новоосиновена котка, една черна и луда гъркиня, не поддава на маслата. Търсехме вариант, който да й действа отблъскващо, за да има зони у дома, които си остават само за хората, но уви – в случая или котката е прекомерно луда, или маслата бяха прекомерно слаби за целите. Продължаваме борбата.

Алекс: Дотук забележки нямам. Доста неща вече сме пробвали, най-новият и вече любим аксесоар, който тествах, е личният инхалатор Airôme. Идеален за динамични хора в движение, много красив и елегантен, щадящ природата, защото е подходящ за многократна употреба.

Милена: Ако мога и аз да вметна нещо – понеже работим заедно вече близо година, а идват празници и е време за равносметка – важно е да го кажа – много съм благодарна на Алекс и Диляна, че се съгласиха да ми помагат в това начинание. Това, с което съм се захванала, е и кауза за мен – целта ми е знанието за ароматерапията да достигне до възможно най-много хора, а без Алекс и Диляна едва ли бих могла да го случа със същия мащаб и в същата времева рамка. Така че тези две прекрасни жени ми помагат в тази мисия и не ми остава нищо друго, освен да благодаря от все сърце.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР