„Такси за звездите“ на Джани Родари

За първи път в самостоятелно илюстровано издание

24 November 2021

Предлагаме на вашето внимание идеален коледен подарък и за малки, и за големи. Като самостоятелна книга на пазара излиза разказът „Такси за звездите“ на Джани Родари. Луксозното двуезично издание може да бъде намерено в книжарниците от тази седмица. Всички илюстрации в него са дело на талантливата художничка Теодора Югова.

Разказът „Такси за звездите“ е издаден за първи път като част от сборника „Разни приказки за игра“, публикуван на български език през 1981 г. от издателство „Отечество“. Той е и една от най-благодатните от визуална гледна точка истории на италианския писател. В книгата един таксиметров шофьор и неговият чудат клиент оставят реалността зад себе си и поемат на приключение, изпълнено с вълнения, син шоколад, звезден прах и яйца. И за да се потопят читателите още повече в магията, могат да си изберат една от три различни развръзки.

Преводач от италиански е Бояна Петрова – дъщерята на Валери Петров, който е личен приятел с италианския автор, както и един от малкото поети, получили разрешение от него да правят свободен превод на най-интересните му хрумки.

Ще намерите „Такси за звездите“ от издателство „Димидиум“ в двуезичен вариант – на български и английски. Това е първият проект на новото издателство „Димидиум“, което обединява малък екип с любов към космоса, красивото и математиката.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР