Рейчъл Хънтър - духовният път на един супермодел

Рейчъл Хънтър е жена, която, изглежда, нито за миг не е изпускала от поглед това, което наистина има значение за нея – връзката с децата й, с природата и духовното й развитие

Люба Вангелова 02 January 2022

Снимка: getty images/guliver/instagram

Прекарала по-голяма част от живота си под прожекторите като модел на суперниво, 52-годишната Рейчъл Хънтър е приела съхраняването на естествената красота и здравословния начин на живот за своя мисия, която активно поддържаше чрез собствено телевизионно реалити шоу „Обиколката на красотата с Рейчъл Хънтър“ (Rachel Hunter’s Tour of Beauty).

Поредицата стартира през 2015 г., просъществува три сезона и я отведе в 23 държави. Рейчъл обикаляше света в търсене на тайните за красота на жените в различните му кътчета – тя ни показа през собствените си очи и личния си опит азиатските тенденции, европейските традиции, американския идеал и много други особености. Днес новозеландката е учител по йога и медитация със собствена онлайн платформа. През 2019-а излезе книгата й Rachel Hunter’s Tour of Beauty, базирана на първия сезон на хитовото й предаване, излъчвано в 150 държави.

Рейчъл Хънтър е жена, която, изглежда, нито за миг не е изпускала от поглед това, което наистина има значение за нея – връзката с децата й, с природата и духовното й развитие. Първият локдаун заради КОВИД-19 я заварва в ашрама на Садгуру в Индия, докато изпълнява 19-дневен обет за мълчание. Това я задържа за цели четири месеца в ашрама, преди да бъде репатрирана в дома си в Лос Анджелис.

Хънтър във всеки един момент се отнася философски към случващото се: „Имах късмета да изкарам това време в ашрам, където всъщност се чувствах абсолютно сигурна и спокойна. През цялото време практикувах йога и медитирах. Това ми помогна да съхраня баланса си и да не се поддам на нито една драма. Това беше точното място, където трябваше да бъда. Мислех си: аз съм тук и това се случва“. След като се оказва невъзможно да се види с децата си Рене (29) и Лиъм (26), които са в Лондон, тя се завръща в Калифорния и започва да изпитва първите трудности в адаптацията към новата реалност. По-голямата част от времето на изолация изкарва предимно сама: „Притеснявах се, че ще се отчуждя от близките си“. В този момент преместването на фокуса е това, което й помага.

Според Рейчъл Хънтър, за да съхраним в кондиция менталното си здраве, важно е да се придържаме към простите неща в ежедневието: ритуали като сутрешното кафе, разходки, пазаруване. Това помага за стабилизиране на нервната система. Бившата съпруга на Род Стюарт от години превръща личния си опит в мисия да помага на другите да преминават през житейските препятствия и да се развиват.
 
Ритуали с Рейчъл

Наскоро бившият модел стартира проекта си Rituals with Rachel Hunter (Ритуали с Рейчъл Хънтър) на своя сайт rachelhunter.com. Платформата предлага активности като медитация, хатха, информация за чакри, пранаяма, ритуали и джапа (медитативно повторение на мантри), знания, които Рейчъл е събирала с години по време на пребиваванията си в Индия. Абонаментът от 10 долара на месец прави сайта достъпен за всеки. Веднъж месечно тя организира Zoom срещи, по време на които отговаря на въпроси, провежда практики и засяга различни теми, свързани с духовното развитие. За онлайн платформата си сама признава, че няма крайна цел и не се надява на нищо: „Който иска да стигне до нея, ще стигне. Аз съм ужасно зле с маркетинга“.На разположение са и безплатни видеа, в едно от които самата тя води медитацията So Hum (Со Хам – мантра за здраве и изцеление). „Медитирам от години с тази мантра и все още ми е трудно да успокоя ума си. Когато той започне да се лута, се връщам към мантрата. Следвам я. Вдишвам и издишвам със собствен ритъм. Не го следвам задължително, просто слушам мантрата и оставям нещата да се случват извън мен. Бавно влизам в себе си.“ Хънтър прави тази медитация за около 10 минути два пъти на ден – сутрин и вечер. Твърди, че това е прекрасен начин да подредим системите си, да се свържем отново със себе си, да се пренастроим, да влезем в собствен ритъм и да изградим стабилни основи.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР