Култ към хиалуроновата киселина

Люба Вангелова 15 November 2021

Снимка: Люба Вангелова

Инвестициите са важно нещо, но сред най-важните са тези в здравето и красотата. Особено с напредването на възрастта. Именно това е в основата на популярността на холистичния подход в борбата с видимите белези от стареенето на кожата. Каква е неговата цел? Едновременно възстановяване на красотата, стимулирането й, но и съхраняването на резултатите по възможно най-ефективния начин. Последната стъпка именно е акцентът на новата подобрена формула на линията против стареене на Eucerin Hyaluron-Filler, към чието име е добавено +3x Effect.

Кое е новото в антиейдж формулата?

Знаете ли кое е най-важното условие за красива и млада кожа? Хидратацията! А условието за нейното постоянно присъствие в кожата ни е хиалуроновата киселина. Eucerin е компания със 136-годишна история и именно тя е първата в света, която включва хиалуроновата киселина в антиейдж формулите си. Но не спира до тук.

Подобрената формула на продуктите от линията Hyaluron-Filler издигат тази основна съставка на младостта в култ. Това е задачата на тройния й ефект - попълва запасите на кожата от хиалуронова киселина, стимулира кожата да произвежда и (внимание!!!) запазва по-дълго собствената такава.

Ще кажете: “Нали организмът ни я произвежда сам?!” Спомнете си как сте тичали, когато сте били на 20 и когато сте на 40 - задъхвате се вече, нали? Същото е и с организма като цяло, и с кожата - с напредването на възрастта тя се “задъхва” и й става все по-трудно да произвежда хиалуронова киселина. Но не само това - все по-трудно я и съхранява. Запасите от хиалуронова киселина в кожата с времето се разграждат неуловимо бързо, а тя има нужда от тях. В противен случай още към 30-те, че и към 20-те дори, може да се срещнем неприятно с трайната дехидратация и неприятните за самочувствието ни фини линии и бръчки.

Гамата Hyaluron-Filler е специално формулирана за грижа против стареене. Но как точно успява да редуцира това жизненоважно за младата кожа разграждане на хиалуроновата киселина - основният “борец” за млада кожа? Продължавайте да четете.

Точка по точка

Ако навлезем (накратко, обещавам) в дебрите на формулата, ще открием категорични доказателства за подобреното й действие. Помните за холистичния подход в грижата за красотата, за който стана дума в самото началото на статията. Този процес е използван в новата подобрена формула на Hyaluron-Filler +3x Effect. Ето как се случва тройното й действие.

- Тя запълва кожата с хиалуронова киселина, за да хидратира и изглади бръчките, като ги изпълни. Тази задача се изпълнява от два вида хиалуронова киселина - високомолекулярна (задържа се в горния слой на кожата) и нискомолекулярна (прониква и действа в дълбочина).

- Стимулира собственото производство на хиалуронова киселина с помощта на антиоксиданта глицин-сапонин - той подпомага фибробластите в дермата да произвеждат хиалуронова киселина.

- Предпазване от разпад на хиалуроновата киселина е последната стъпка в цялостния подход към антиейдж грижата на Eucerin Hyaluron-Filler +3x Effect. Новата съставка в тази борба е еноксолон – извличан от корените на женско биле. Той намалява естественото ензимно разграждане на хиалуроновата киселина с 50% и така част от нея остава по-дълго време в кожата.

Продукти за сутрин и вечер

Антиейдж линията Hyaluron-Filler +3x Effect на Eucerin включва шест продукта -  дневни кремове (за суха кожа, за нормална и смесена кожа, за всеки тип кожа), нощен крем, концентрат и околоочен крем. Тествах три от тях - дневен, нощен и околоочен крем.

Веднага на пръв поглед се вижда разликата между текстурата на дневния и нощния крем - втората е по-плътна, но много мека и лесно се разнася. Дневният крем е с по-фина и на цвят по-бяла текстура. Опаковката на нощния крем е с една идея по-тъмна от тази на дневния. Уханието и на двата е изключително приятно - свежо и деликатно. И трите продукта са доста икономични - много малко количество е необходимо за нанасянето на голяма площ от кожата. Имайте го предвид особено за околоочния крем.

Действието и на трите продукта е меко казано завладяващо - моментално се усеща уплътняване на кожата, изпълващия ефект е видим, а светлината веднага се отразява, заради изглаждащия ефект. Кожата ми нямаше нужда да свиква - припозна продуктите веднага и откликна положително. Седмица е достатъчен период, за да се убедите в ефекта. Вероятно ако кожата ви е суха (моята е нормална), ще имате нужда от малко повече време, за да усетите трайното възстановяване на хидратацията.

Антиейдж ефектът е не само осезаем, но и видим - гладка повърхност, минимизирани фини линии и свежо излъчване Не пренебрегевайте шията и деколтето - там белезите на възрастта са силно забележими, но Hyaluron-Filler +3x Effect се справя отлично с тях. Продуктите са доказани в действието си особено върху заличаването на бръчките тип “пачи крак” и тези около устата, но в моя случай такива липсват, затова нямам лични впечатления.

На финала ще акцентирам и върху новия дизайн на продуктите - опаковките са с по-семпла осъвременена минималистична визия. При Eucerin Hyaluron-Filler концентрат например опаковката ще е направена от 80% по-малко пластмаса, което е част от усилията на марката за намналяване на екологичния отпечатък.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР