Наситени цветове в интериорния дизайн

09 November 2021

 

Vivre стартира кампанията Black Friday с отстъпки до 90%. Тази година компанията предлага 300% повече продукти, в сравнение с миналата година, които ще бъдат доставени във възможно най-кратък срок. Отстъпките ще бъдат налични от 9 до 19 ноември във всички категории на Vivre.bg

В началото на всяка година се появяват нови тенденции във всички области. През 2021 година в тенденциите за интериорен дизайн минимализмът попада на второ място и същевременно се появява нова хроматична тенденция: наситените цветове. Живи, смели и дръзки, наситените цветове носят със себе си усещане на благополучие и оптимизъм и допринасят за създаването на приятна, приветлива и нестандартна атмосфера.

В същото време техният характер предполага основни умения и знания, за да можеш правилно да ги комбинираш в своя дом. За да сте в крак с тенденцията, ето няколко предложения за включването им в ежедневието:

Стените

Когато мислим за предекориране, най-удобният, евтин и лесен начин да го направим е с пребоядисване на стените. С малко пари ще успееш да дадеш живот на цяла стая и напълно да промениш начина, по който изглежда.

Преди да боядисаш стая в ярко червено, тъмносиньо или изумрудено зелено, първо помисли за нейния размер. Наситените цветове са силни, така че се нуждаят от достатъчно голямо пространство, за да предизвикат силно въздействие, а не твърде малко, за да не създават негативно впечатление. Обикновено този метод е подходящ за хола, трапезарията, офиса или всяка по-голяма стая в къщата.

Ако обаче ти се струва твърде прекалено да боядисаш цялата стая, може да използваш ярък цвят върху само една стена, за предпочитане най-видимата при влизане в стаята. По този начин ще създадеш силна фокусна точка, а останалите стени ще останат в неутрални нюанси.

Мебелите

Ако мислиш отвъд стените, мебелите също са добър избор. Цветно чекмедже в спалнята или маса за хранене, която грабва вниманието, са идеалните акценти.

Имай предвид, че когато само един елемент има наситени цветове, той трябва да контрастира с останалите елементи, така че да не изглеждат прекалени. Наситените цветове най-добре съответстват на техния неутрален или противоположен цвят на палитрата от цветове.

Също така е важно избраната мебел да бъде със същия размер като останалите или по-голяма, за да бъде наистина впечатляваща. Ако размерите са по-малки от останалите елементи, наситеният цвят няма да има същия ефект.

Аксесоарите

Да, знаем че мебелите могат да бъдат скъпи, а боядисването изисква почивка и може да допуснеш грешки с него. Затова имаме друго решение за теб: аксесоари. Ако все пак искаш лесно да интегрираш тенденцията, добави малки ярко оцветени детайли и цялата естетика на стаята ще се промени.

Може да избираш от одеяла, декоративни възглавници и килими до декорации и дори саксии с растения. В допълнение можеш да ги разместваш или дори да ги премахваш, така че да не ти доскучават.

Друг допълнителен трик е да си купиш картина, която грабва погледа ти от първите стъпки в една стая е идеалната отправна точка за интегриране на наситени цветове в къщата.

Препоръчваме ти да участваш в тази тенденция и да добавиш повече цвят в стаята си. Независимо дали си фен на наситените цветове или не, те със сигурност ще променят изцяло усещането, което определена стая ти дава.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР