Каузата на сърцето

Краси Генова 25 October 2021

Какво обединява модният дизайнер Яница Йончева, моделът Надежда Черибашка и актрисата Александра Сърчаджиева – една силно емоционална кампания за превенция на рака на гърдата, заснета от фотографката Лора Славова. Кодовата дума ЗАЕДНО разкрива детайли от посланието им.

Зад проекта ЗАЕДНО всъщност официално стоят Надежда Черибашка и Лора Славова, които създават своя бранд - Double Hope, след като Надежда губи майка си в битката с тежката диагноза. Това е нейният начин да трансформира болката от загубата, а Лора застава до нея в трудния момент. Така след години, брандът вече е утвърден със своите директни послания и чиста емоция, която стои зад тях - "простичко и сърдечно", в която са всички онези малки и смислени неща от живота.

В по-късен етап се появява и Яница, а нейната лична история – срещата с болестта, операцията, последвалото лечение и емоционалните трансформации я водят до решението да се отдаде изцяло на работата с жени, които преминават през това изпитание (в настоящия момент Яница е консултант в болница „Надежда“) ги вдъхновява заедно да създадат тениската с надпис-послание Заедно, в която кодират надеждата за живот.

"Всички се нуждаем да бъдем обичани, но личната радост е силно зависима от това ние да обичаме другите. Нещо прекрасно се случва в сърцата ни, когато се грижим един за друг. Избрахме заедно неслучайно - самата дума поражда надежда, както никоя друга в човешкия речник", коментира за ЕВА Яница Йончева. От всяка продадена тениска Заедно се отделят 20 лв. за превенция и подкрепа в битката с рака на гърдата. Със събраните средства се осигуряват безплатни профилактични прегледи. Като посланик на надеждата в проекта се гмурва и дъщерята на най-близката приятелка на Яница – актрисата Александра – София.

Преди повече от пет години, в Ева ви разказахме историята на Яница Йончева, тогава като водеща сила и двигател на модния проект Love Made Love, а сега любовта продължава своя поход в друга форма – на подкрепа, на взаимопомощ, на едно голямо и споделено ЗАЕДНО.

Тениската може да поръчате на адрес: https://www.double-hope.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР