Пролет вместо есен за кожата

Люба Вангелова 25 September 2021

Снимка: Люба Вангелова

Какво ще кажете вместо да ви посреща уморена, с петна и сив тен през есента, кожата ви да изглежда ясна, светла и сияйна, сякаш е след пролетно пробуждане? Помислих си това след като открих начина как да го постигна. Силно казано е, че го открих, по-скоро от Nivea ми го посочиха.

Кожата ми сама по себе си е интересен “разказ” за възрастта ми и за любовта ми към лятото и слънчевите лъчи. Благодарна съм, че възпаления и хормонален дисбаланс не са моят случай, но петната са й доста добре познати. Така че в края на лятото се изправям пред въпроса: как да ги залича от лицето ми?

Nivea предложи решение за светлото бъдеще на кожата ми. Името на новата козметична линия буквално го подсказва - Cellular Luminous630. Основната задача на продуктите е заличаването на тъмните петна по нея, причинени от различни фактори - слънчеви лъчи, възраст, хормонален дисбаланс, акне и бременност. След едномесечен тест на серума и на флуида Cellular Luminous630 ви представям впечатленията от действието на продуктите.

НАУКАТА

10 години трае проучването на Nivea, по време на което са тествани над 50000 възможни активни съставки, справящи се с балансирането на производството на пигментация и следователно с намаляване на тъмните петна. Така в лабораториите на козметичния гигант е открита патентованата съставка Luminous630. Тя действа на клетъчно ниво в две посоки - изсветлява вече съществуващите пигментни петна и предотвратява появата на нови. Точно това наблюдавах и по моето лице след втората седмица от нанасянето.

ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ Luminous630

Серумът съдържа съставката Luminous630 в най-висока концентрация (това означава, че третира пигментните петна два пъти по-интензивно). Формулата съдържа и хиалуронова киселина (хидратира в дълбочина кожата), витамин Е (предотвраятва фотостареенето). Текстурата на серма е въздушно лека и се абсорбира веднага след нанасянето. Фин аромат на чистота успокоява сетивата.

ФЛУИД Luminous 630 с SPF50

Дневният флуид е с по-малка концентрация на съставката Luminous630 в съчетание със слънцезащитен фактор SPF50, както и хиалуронова киселина и витамин Е. Текстурата е по-плътна от тази на серума, но фина и деликатна, не допуска омазняване на кожата и е подходящ за всички типове, включително и за чувствителната. Едва се усеща аромат на леки цветя, който преминава в нежно ухание на чистота.

ЕФЕКТЪТ

Видими трайни резултати настъпват след 4 седмици.След още една седмица петната са наполовина заличени, а последващия период до 12 седмици съставките продължават да действат и интензивността на петната продължава да намалява. Тенът става все по-равномерен, а кожата отразява светлината и изглежда по-сияйна.

 

Всяка жена познава отлично къде какви петна по кожата й се появяват, кое от тях е ново, кое е станало по-интензивно. Следователно вниманието ми се концентрира именно в тях - моите петънца са в околоочната зона и в средата на носа. Първата забележима промяна настъпи след втората седмица употреба, но наистина дисциплинирано нанасяне. Този път се зарекох, че ще следвам всеки ден стъпките в грижата за кожата, тъй като по принцип обичам да сменям продуктите. Най-хубавото е, че флуидът е със слънцезащитен фактор, което ме освобождава от още една грижа в ежедневния ми ритуал. Петънцето на носа, което беше най-открояващо се на пръв поглед, значително разми контурите си, което го направи по-трудно забележимо. Все пак се опитвам да го прикрия всеки ден с коректор и пудра и отлично знам какво ми костваше. Е, сега ми коства доста по-малко старание.

Напомням, че за да са наистина ефективни усилията ни за справяне с пигментните петна, има условия: нанасянето на SPF през деня е задължително, дори и да не виждаме слънце на небето, както и постоянство и търпение. Двата продукта на Nivea Cellular Luminous630 ни улесняват по всички точки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР