Крем супа от тиква
Даниела Иванова 03 October 2021
Ще ви срещнем с артистичния и вкусен кулинарен свят на Даниела Иванова. Даниела живее във Франция вече 29 години, но автентичният български вкус, подправен с класически френски техники на готвене, я отличава като популярно лице в света на кулинарните блогъри у нас. Тя умее да превръща добре познатите традиционни български рецепти в гурме ястия, при това подправени с щипка блясък. Още интересни рецепти от Даниела Иванова може да откриете в Instagram: foodstyletdeco и Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова
КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА
500 г тиква
2 картофа
2 глави лук
100 г масло
250 мл сметана
1 л. домашен бульон
сол и черен пипер
Запържете ситно нарязания лук с олио и малко масло до златисто на слаб огън. Прибавете половината от течната сметана, изчакайте 2 минути. Разбърквайте често, за да не загори, и тогава прибавете домашния бульон, нарязаната тиква и картофи. Когато всичко е сварено, сложете и останалата част от сметаната. Пасирайте, за да получите гладка текстура. Прибавете черен пипер преди сервиране.