Алое вера - универсален спасител

08 June 2022

Tова не е метафора и неслучайно продукт с името 100% Aloe Vera Gel може да откриете в линията на всяка уважаваща себе си корейска козметична марка. Много са причините да сложите гел алое вера в чантата си, преди да се отправите на ваканция.

Лекува изгаряния
Нанесен дебел слой върху засегнатите зони успокоява и омекотява кожата моментално. Болезненото усещане изчезва, а на следващия ден „нараняването“ е значително по-малко.

Овлажнява кожата
След душ тънък слой гел върху кожата на лицето и на тялото се абсорбира незабавно, без да оставя лепкаво усещане.

След бръснене
Може да използвате гела по време на процеса и след него за всички части на тялото.

Маска за лице
Дебел слой от гела, нанесен върху лицето и оставен да действа за около 30 минути, е стопроцентова рехабилитация за дехидратирана суха и дори за мазна кожа.

Маска за коса
Същата маска (нанесена по дължината й) действа и за косата. Добавени няколко капки арганово масло, кокос или лимон засилват полезния й ефект.

Крем за ръце
Точно защото овлажнява идеално, абсорбира се бързо от кожата и не оставя лепкаво усещане, гелът алое вера е идеалният крем за ръце.

Грижа за клепачите
Нанесете малко гел върху памучен тампон и разнесете внимателно върху клепачите, оставете да действа около 20 минути – гелът приятно охлажда и успокоява, като помага за премахване на отоци и тонизира кожата на клепачите.

SOS при леко измръзване
Въпреки че е лято, струва си да споменем и тези свойства на гела от алое. В случай на хипотермия или напукване на кожата го нанесете като SOS продукт.

При малки обриви
Гелът от алое се справя успешно с малки пъпчици. Малко количество от него може да добавяте и към глинени маски (тези маски трябва да измивате, преди да са започнали да изсъхват).

База за грим
Ако се налага, може да нанесете гел от алое преди грима – той попива идеално, изравнява повърхността на кожата и фиксира нанесената отгоре козметика.

Фиксатор за вежди
Още едно грим приложение, което изненадващо поставя гела в графата декоративна козметика – малко количество от него, нанесено върху предварително оформени с четка вежди, ще ги фиксира идеално.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР