Грис халва с мед и ванилия

Даниела Иванова 26 September 2021

Ще ви срещнем с артистичния и вкусен кулинарен свят на Даниела Иванова. Даниела живее във Франция вече 29 години, но автентичният български вкус, подправен с класически френски техники на готвене, я отличава като популярно лице в света на кулинарните блогъри у нас. Тя умее да превръща добре познатите традиционни български рецепти в гурме ястия, при това подправени с щипка блясък. Още интересни рецепти от Даниела Иванова може да откриете в Instagram: foodstyletdeco  и Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова

Грис халва с мед и ванилия

200 г грис
50 мл олио
100 г масло
50 г захар
50 мл мед
300 мл прясно млякo
4 шушулки ванилия

Оставете прясното мляко и отворените шушулки ванилия да престоят 12 часа в хладилника. Сварете млякотo, като прибавите меда и захарта. Запържете грисa в олиото и маслото до златисто. Прибавeте внимателно сиропа с прясното мляко и разбъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепва от съда. Използвайте силиконови форми за мъфини. Може да разстелете сместа и в тава и след като изстине, да я нарежете в желаната от вас форма. Стоплете мед и глазирайте деликатно изстудената грис халва с него. Може да сервирате с домашен сладолед или шантий (разбита сметана).

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР