Руска салата с домашна майонеза

Традиционен вкус за гурмани с щипка блясък

Даниела Иванова 19 September 2021

Ще ви срещнем с артистичния и вкусен кулинарен свят на Даниела Иванова. Даниела живее във Франция вече 29 години, но автентичният български вкус, подправен с класически френски техники на готвене, я отличава като популярно лице в света на кулинарните блогъри у нас. Тя умее да превръща добре познатите традиционни български рецепти в гурме ястия, при това подправени с щипка блясък. Още интересни рецепти от Даниела Иванова може да откриете в Instagram: foodstyletdeco  и Facebook: Кулинарията на Даниела Иванова

5 картофа
2 моркова
6 кисели краставички
300 г грах
1 глава лук
200 г шунка
пресен магданоз
черен пипер, сол
3 яйца
2 жълтъка
300 мл олио
1 с.л. горчица
1 с.л. лимон
кори за баница
50 г масло

Сварете отделно обелените картофи, моркови, грах и яйцата. Нарежете на малки кубчета киселите краставички, шунката, сварените картофи, моркови, яйца и  добавете ситно нарязаните лук и магданоз. Прибавете домашната майонеза и черния пипер. Домашна майонеза: Сложете всички продукти – жълтъци, олио, лимонов сок, горчица, в дълбок съд и разбийте с пасатор, докато се получи хомогенна смес. Презентация: Отрежете 5 см ленти от кори за баница. Намажете ги с разтопено масло и ги завийте върху метални рингове. Завийте ги с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за 5 минути. Оставете ги да изстинат. Сложете в тях салатата непосредствено преди сервиране, за да не омекнат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР