В EVA през септември

13 September 2021

Снимка: фотография и стайлинг Слав & Хубен

За повечето от вас Диана Димитрова е актрисата, която в продължение на 5 години и 8 сезона гледахме в ролята на д-р Зорница Огнянова от сериала „Откраднат живот“. За нас в EVA Диана е и момичето, което не се поколеба да преметне през рамо чехословашкия вълчак Черок (специално обучен за участие във филми и клипове при най-добрия треньор у нас, Стоян Лазаров, който е и негов стопанин) заради снимките за корицата на нашето списание през януари 2018 г., когато известността й тъкмо бе започнала да набира инерция. Вълкът й е тотем, мистично животно, нейна сродна душа.

Диана си е странна птица. Обича да живее през нощта – тогава разхожда на каишка котарака си Врубел, кръстосва пустите улици, но най-вече – рисува картините си, тъй като освен актриса, е и художник (и винаги е на ръба да се откаже от едното за сметка на другото). Нощта й отива на Диана. Така както й отиват диамантите, с които ще я видите в нашата фотосесия и на корицата ни. Така, както й отива и най-новата й роля, с която отново скача с главата надолу в дълбокото - Ирина в постановката по романа „Тютюн“ на Димитър Димов, драматизиран от Юри Дачев. Режисьор е Бина Харалампиева, а в ролята на Борис Морев е Калин Врачански. Премиерата е на 20 и 21 септември на сцената на Варненския театър.

Диана обича вкуса на риска. Много. Вярваме й. Ако не го обичаше, как щеше да приеме това огромно предизвикателство, „на ръба на силите“, както сама го нарича? Все пак в тази роля се е превъплъщавала единствено иконата Невена Коканова във филма на Никола Корабов от 1961 г.

За ролята мечта, заради която й се налага „да остарее на сцената“, за филма „Бягство“ („Чамла“) на Виктор Божинов, в който тя е с главна роля, за предстоящата си изложба, посветена на Жената и Женствеността, за живота извън София и за това защо така нещо с личния живот хич … - актрисата и художник Диана Димитрова пред EVA.

Тиражът на брой 270 на списанието е разделен на две - един и същ брой с две различни корици и съответно - с различни визии на великолепната Диана. И още нещо - в едната част от тиража (изрично е указано на корицата) ще откриете и страхотното приложение на EVA Stay Young, посветено на най-прелъстителните новости в изкуството да съхраним красотата на духа и тялото си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР