Анди Макдауъл за сивите си коси

eva.bg 10 August 2021

Снимка: getty images/guliver

Когато Анди Макдауъл стъпи на червения килим в Кан, мигновено всички фотоапарати се насочиха към нея. Не само, защото 63-годишната актриса продължава да е в перфектна форма и да разпръсква женственост където и да е, а заради цвета на косите й. Покрай пандемията тя бе решила да не боядисва косата си и да даде път на естествения сив цвят.

Новата й прическа предизвика противоречиви реакции – едни я харесаха, други не. Ето какво заяви Анди Макдауъл в интервю за Vogue по повод сивите си коси.

„Мениджърът ми беше против решението ми да покажа прошарените си коси, но аз му казах, че греши. Вярвах, че така ще се почувствам по-силна, че е важно да приема това, което съм в момента и етапа от живота си, в който се намирам.

В началото се притеснявах как ще реагират хората, дори си мислех, че ще трябва да се крия с перуки. Но след първите няколко пъти, в които показах прошарените си коси, се почувствах много силна. Разбрах, че решението ми е било правилно. Усещам се естествена, без преструвки, комфортно, истинска. Приемам това, което съм. Странно е, но сякаш сега се чувствам по-млада, защото изглеждам естествено. Косата отговаря на възрастта на лицето ми.

Холивуд винаги е акцентирал на младостта и аз страдах много като актриса от този факт. Всички искаха от мен да изглеждам по-млада. А това ме наранява, защото нямам право да се приема такава, каквато съм, годините, на които съм.

Истината е, че се чувствам страхотно за годините си и смятам, че съм в прекрасна форма, защото спортувам много, храня се правилно, водя активен начин на живот. Смятам, че имам право да се гордея от това, което съм, а не да се опитвам да крия възрастта си. Защо трябва да изглеждам по-млада от годините си? От мъжете не очакваме същото нещо, нали така? Дори напротив, много харесваме по-възрастните мъже, с прошарени коси, тези, които не крият годините си. Кога ще имаме същото отношение и към жените?“

Кога, наистина...

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР