Ивет Лалова: Когато почувстваш олимпийската писта под краката си

eva.bg 28 July 2021

Снимка: фейсбук

Ивет Лалова-Колио е в Токио за Олимпийските игри и вече направи първата си тренировка на стадиона. За родната спринтьорка това е пета Олимпиада.

„Когато почувстваш олимпийската писта под краката си... Първа тренировка за загряване на Олимпийския стадион“, написа Ивет към снимката от пистата, която сподели в социалните мрежи.

37-годишната състезателка ще представя страната ни на 200 метра. Първият ѝ старт ще бъде на 2 август. Излишно е да споменаваме, че всички сме с нея и независимо от резултата, тя вече е повод за гордост с участието си за пети път на Олимпиада. Ивет доказа, че и над 30 жените в спорта могат да побеждават, че и след възможно най-тежката за един спортист травма, каквато е счупването на бедрена кост, отново може да е на върха.

Ивет Лалова коментира пред български медии, че е в добра форма и се чувства готова за състезанията. Няма проблеми с часовата разлика, бързо се е климатизирала и единственото по-странно нещо за нея е липсата на хора по трибуните. Но пък пред малкия екран всички ще сме с нея.

"Всеки ден има една определена доза насилие над тялото. В дългите периоди на подготовка страдаш. Буквално. Няма почти никакво удоволствие от тренировките, тъй като, за да накараш тялото да се адаптира, трябва да го разбиваш. И тези болки в мускулите от микротравми, разкъсвания да заздравяват. Така растеш. В това се състои ефектът на тренировката. Реално ти мачкаш тялото си и то се адаптира и се вдига отново. Хубавото идва през сезона, когато дойдат състезанията. Там става интересно и в играта влизат съзнанието и психологическата подготовка", заяви преди време тя в интервю за EVA, което може да прочетете тук - Ивет Лалова-Колио c писмо до себе си.

Давай, Ивет! С теб сме!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР