Бебешки играчки според възрастта

eva.bg 22 July 2021

Когато ние или наши близки посрещаме нов член на семейството, това винаги предизвиква огромно вълнение, което на свой ред предизвиква неизбежна суматоха. Понякога, улисани в радостта и нетърпението си, забравяме да набавим на новороденото мъниче някои изключително важни неща.

Това е така, защото мозъкът ни е стресиран и се задълбочава твърде много. Случва се така, че в стремежа си да осигурим на бебето всичко необходимо,понякога пренебрегваме неговата нужда да играе още от мига на своето раждане.

Споделяме с вас малък наръчник с най-необходимото, което можете да закупите дори и в последния момент.

Дрънкалки за най-малките

Задачата може би на пръв поглед звучи изключително проста. Какво може да се обърка? Та нали всички дрънкалки са за бебета? Това е неоспорим факт, но бебешката възраст всъщност се разделя на няколко подгрупи. Има дрънкалки, които изглеждат безопасни, но могат да са твърде тежки за пеленачетата под определена група.

Генерално, нашият съвет е: Четете етикета! - особено що се отнася до стоки за най-малките. Там по законов регламент е редно да пише възрастта, за която е подходяща играчката, съдържанието на нейните компоненти, а също и възможните рискове.

Играчки, подпомагащи растежа на растящите бебешки зъбки

Едно от по-сериозните предизвикателства през първата година от живота на всеки от нас - това е растежът на първите зъби. Много често това за тях е затормозяващ и болезнен процес, който носи със себе си още много неразположения.

Съвременната фармакология е открила някои медикаментозни методи за справяне с проблема, които са сравнително безопасни. В миналото бебешките зъби са били мазани с алкохол и какво ли още не, уж за да мине, а това е причинявало допълнителни инфекции.

Въпреки това един от най-древните методи за справяне с проблема се оказва всъщност доста ефикасен. Малките са дъвчели навремето парцалчета (често напоени с вино или метод), или каквото още докопат в ръчичките си. В днешно време се предлагат, разбира се, безопасни варианти. Това са специалните играчки за успокояване на болката и сърбежа от растежа на млечните зъби. Много често това са и любимите играчки на бебетата между 5 и 9 месеца.

Мултимедийни играчки за бебета

Играчки за приспиване на малкото, разбира се, няма да ви заместят, но могат да бъдат ваш верен партньор в този всекидневен ритуал.

Играчки за активна гимнастика

Най-разпространените аксесоари за здравословна бебешка гимнастика, това са постелките за активна игра. Те са чудесни, защото шарените играчки и украшения по тях предизвикват интереса на вашия мъник и му помагат да се раздвижи.

Така то ще може да поддържа добра форма още от първите си дни - макар да звучи като излишна суета, това всъщност е изключително важно за здравословното храносмилане на бебетата. Проблемите с преработването на храната често могат да предизвикат плач и нервност при пеленачетата. Проверете - ако коремчето на вашето детенце е твърдо, значи то има проблеми с обработването на храната. Попитайте вашия педиатър с какво лекарство да му помогнете, но със сигурност се пригответе да чуете, че на вашето мъниче му е нужно малко повече гимнастика.

Освен това игрите на постелката стимулират укрепването на мускулатурата на малкото бебче, което му е от първостепенно значение за прохождането, което скоро тепърва му предстои.

Плюшени мечета и други плюшки - подходящи ли са за най-малките?

Плюшеното мече не случайно се възприема като класическата детска играчка. То е идеално за гушкане, може да служи като кукла. Размерите варират от миниатюрни до гигантски. Помнете обаче, че до 3-годишна възраст децата трябва да играят с задължително само с късокосмести играчки. Едва след това можем вече да започнем да му подаряваме и типичните дългокосмести плюшени играчки.

Онлайн пазаруването винаги е удобен и бърз начин да си набавим всичко нужно. Вече можете да разчитате на надежден партньор и в сферата на бебешките стоки - в лицето на Kidso.bg. Освен бебешки играчки , тук ще намерите също така и дрехи, аксесоари и всичко, от което имате нужда за своето слънчице. Разгледайте и опциите за закупуване от физически магазин или доставка с куриерска услуга.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР