От какво се нуждае косата ни? От Metal Detox.

21 July 2021

Да поговорим за грижа за косата – винаги актуална тема, защото косата е безценен аксесоар, изграждащ визията ни, а това е и причината да й отделяме толкова внимание и време.

И блондинките, и брюнетките понякога се сблъскват с неприятни проблеми, като неравномерен цвят след боядисване или накъсване на косата.

Науката постоянно търси начини да предотврати тези проблеми и да открие причините за тях. След дългогодишни изследвания експертите от L’Orеal Professionnel Paris установяват, че косата ни задържа метали, които пречат при изсветляване и боядисване да получим исканите резултати. Оказва се, че тези метални частици се съдържат във водата и с всяко следващо измиване се трупат в косъма.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zvezdelina Tsolova (@mint.stories)

Експертите са категорични, че прекомерното количество метал не представлява риск за здравето, а за визията (когато прибягваме до боядисване, балеаж, изсветляване). Видимо е, че косата понякога има нужда от специфична грижа, която да я пречисти от натрупалите се метали.

Така професионалистите от L’Orеal разработват серията Metal Detox: силата на продуктите от серията е, че успява да неутрализира металите във вътрешността на косъма, в резултат на което имаме възможност да постигнем равномерния цвят, за който сме мечтали, както и да намалим риска от накъсване.

Протоколът Metal Detox се извършва първо в салон, в три стъпки:

1. На суха коса се впръсква спрей, който неутрализира метала в косъма преди боядисване, балеаж или изсветляване.


2. След това косата се измива с шампоан от серията, който нежно отмива металните частици.


3. Последната стъпка е грижата, която предпазва косата от натрупване на нови вредни частици.

Да, грижата трябва да продължи и след излизането от салона с домашните продукти (шампоан и маска), които ще предпазват косата от вредните частици, а цветът ще остава жизнен и красив.

Резултатите от прилагането на протокола в салон сочат, че рискът от накъсване на косъма намалява до 87%*, а оптималният цветови резултат е засилен до 100%**.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Raina Karayaneva (@rayna.kara)

Много български знаменитости и популярни инфлуенсъри вече опитаха Metal Detox и се увериха в свойствата на серията.

„Домашната грижа на Metal Detox е навсякъде с мен. Не я изпускам от поглед, защото след измиване на косата с нея, тя става мека, нежна и здрава“, написа Евгения Джаферович в своя Инстаграм профил.

Други популярни блондинки –актрисата Райна Караянева, Рая Пеева и шеф Силвена Роу - също включиха металния детокс в грижата за косата си. „След изпълняване на протокола от три стъпки, косата ми е много бляскава и красива“, написа Силвена.

Но не само блондинките, а и брюнетките са във възторг. Популярните инфлуенсъри Звезделина Цолова от Mint Stories и Валери Йорданова заложиха на тъмните нюанси и останаха очаровани: Звезделина е категорична, че със серията е успяла да предпази своя нов любим шоколадов цвят от морето и слънцето. Моделът Деница Стоянова също описа опита си със серията, като различен от всичко друго, което е опитвала: „Косата остава мека след измиване, а цветът се запазва за по-дълго време", пише тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Denitsa Stoyanova (@mom.aroundtheworld)

Определено си струва да се доверите на науката! Metal Detox от L’Orеal Professionnel Paris е иновация, задължителна за всяка жена, която държи на здравата си коса и иска да я запази такава дори след боядисване или изсветляване.

* Инструментален тест: Metal Detox предварителна грижа + техническа услуга + шампоан + маска

** Не влияе на времето за изсветляване и позволява оптимално усвояване на цвета.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР