Българският дизайнер Иван Донев получи престижна награда в Дубай

Иван Донев спечели поредния си трофей, признаващ красотата която създават ръцете му...

eva.bg 13 July 2021

В рамките на Vie International Awards в Дубай, българският дизайнер Иван Донев получи най-високото признание за мода на Обединените арабски емирства – Golden Lady.

Красивата, златна Лейди, статуетка, висока 40 см, с уникален сериен номер, тежаща три килограма пристигна в България. Това е поредното отличие на Иван Донев, признаващо красотата която създават ръцете му. Церемонията по награждаване бе най-големият проект в Дубай след избухването на пандемията. Отварянето на вратите за ново начало, с всички взети мерки, привлече вниманието на световните любители на модата, дизайнери, блогъри, инфлуенсъри и журналисти.

Дубайския световен търговски център (DWTC) и Министерството на туризма и търговския маркетинг (DTCM) подкрепиха реализирането на такъв мащабен моден проект в продължение на три дни. Vie Fashion Week 2021 беше най-голямата модна феерия, виждана някога в Дубай. За пръв път от много време можем да говорим за събитие с жива публика.

Както винаги, Иван Донев не пропусна да промотира български таланти във форумите, на които бе канен:този път на подиума той качи две млади момичета - Рени Демерджиева от Нов български Университет и Пламена Вилареал от Варненски свободен университет.

Форматът представи произведенията на 16 дизайнери от цял ​​свят. Сред имената на подиума бяха GIUSEPPE FATA, MICHAEL LOMBARD и IvanDONEV. Донев представи част от новата си колекция, която бе вдъхновение от луксозния свят, заобикалящ посетителите на Дубай. Бюстиета от кадифе, брокати в меланж от злато, стъклени ефекти, вечерни рокли. През изминалата година работата на Иван Донев се развива и в света на киното. Там той се изявява като дизайнер на костюми, заедно с художничката Джанина Байкушева.

Вижте повече от събитието в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР