Ах, този Дамяно Давид!

Фронтменът на групата Måneskin ни припомни, че рокендролът е жив...

Александрина Петрова 12 June 2021

Снимка: Instagram

„Рокендролът никога няма да умре!“ – това са думите, които членовете на групата Måneskin крещяха в микрофоните, когато спечелиха Евровизия с песента си „Zitti E Buoni“.

До този момент младите певци бяха популярни в родната си Италия, заради участието си в X Factor, но сега албумите им са в топ класациите на най-слушаните платформи в света. Името на италианската група е на датски език и означава „лунна светлина“. Избират го на шега, защото басистката и единствено момиче в състава, Виктория Де Анджелис, има датски корени. Но така и не го променят.

Всички видяхме как за нула време видеото на изпълнението им на Евровизия събра повече от 44 милиона гледания в YouTube. И още: фронтменът на групата, Дамяно Давид, в рамките на седмица бе увенчан с титлата „секссимвол“ и прякора „новият Хари Стайлс“.

Съдържанието в Инстаграм, ТикТок и Туитър е препълнено с лицето на Дамяно, а от видеата звучи красивият му глас, докато увеличаващата му се армия от фенове пишат коментар след коментар. След Евровизия, популярната платформа за учене на чужди езици Duolingo обяви, че учещите италиански са се увеличили с цели 56%! С други думи, 22-годишният Дамяно Давид наистина е голяма работа и бързо и сигурно се превръща в идол на младите поколения.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

И има защо. Той е същинско олицетворение на поколение Z и на младежкия стил, освободен от традиционните норми. Подобно на много други артисти, Дамяно не робува конвенционалния стил. За него, както за Хари Стайлс, от когото е много вдъхновен, дрехите нямат пол. Затова можем да го видим не само в рокаджийските му кожени якета и кубинки, а и на високи токчета, в рокли и поли. „Фактът, че облича каквото си иска, без да се интересува какво говорят, го прави още по-готин!“, пишат в мрежите, вдъхновени от тази свобода. А рокендролът е точно това – свобода. И за някои тя очевидно е начин на живот.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

Нека отбележим, че стилът е важна част от имиджа на групата Måneskin като цяло. „Постоянно черпим вдъхновение от стилни артисти, като Дейвид Боуи“, сподели барабанистът в състава, Итън Торчио. Списание Vogue вече предрекоха, че членовете на групата ще се превърнат в съвременни модни икони. Онези запомнящи се костюми в стил „глем рок“, с които групата се качи на сцената на Евровизия, бяха дело на италианския бранд Etro.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

В едно от многото интервюта след голямата победа, попитаха Дамяно дали винаги е бил така нахакан и уверен  - и сцената, и в стила си: „Категорично не! Но с времето се избавих от страха да се себеизразявам. Искам просто да бъда себе си, не ме вълнува какво говорят хората“.

Интересно съвпадение е, че Дамяно Давид е роден на същата дата (8 януари), на която на бял свят са се появили музикалните легенди Елвис Пресли и Дейвид Боуи. Тепърва предстои да видим какъв ще бъде неговият път. А сега ви каним да се запознаете с харизматичната му личност в галерията ни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

2 КОМЕНТАРА
2
Съвършен
14 June 2021, 15:23

Чудесно е, че има млади талантливи хора, които разнообразяват днешната ужасна музика. Рокендролът наистина няма да умре!

1
Az
12 June 2021, 19:47

Невероятен е!

ТВОЯТ КОМЕНТАР