Когато звездите говорят, и кралете мълчат

Тя – Лъв с асцендент Рак и Луна във Везни. Той – Дева с асцендент Козирог и Луна в Телец.
Каква е приказката, която звездите са написали за тази двойка?

Ясмина 06 June 2021

Снимка: getty images/guliver

Имало едно време един Адам – Дева с асцендент Козирог и Луна в Телец, и една Ева – Лъв с асцендент Рак и Луна във Везни.

Дори ако имате най-елементарни познания в астрологията, би следвало още от заглавието да ви стане ясно, че говорим за една много интересна двойка. Те са изключително популярни в цял свят и са много, много различни един от друг. В някои отношения се допълват, но в други сблъсъците и трудностите тепърва им предстоят. Дали ще ги преодолеят? Не искам да съм лош пророк, затова ще замълча.

Мъжът. Три земни знака го владеят. Разум, контрол, силна воля, амбиция, огромен инат, способност да живее и действа напук на другите, напук на обстоятелствата, напук на авторитетите, дори когато това е в ущърб на собствените му интереси. Ориентиран към материалното по природа. И изведнъж – хоп, Венера във Везни. Изненада, която обяснява всичко и най-вече – силното му привличане към тази жена, чийто астрологичен портрет ще нарисуваме по-късно. Планетата на любовта и красотата, но и на бизнеса – Венера – е у дома си в зодиакалния знак Везни, тъй като е негов управител. Венера във Везни търси истинската любов и не се задоволява със сурогати.

Освен истинската търси и бляскавата любов, красивата история и особено – хармонията между духовното и сексуалното начало. Мъжът, обладан от стихиите на земята, търси своя духовна половинка, и то не просто на теория или защото така трябва, така е редно, не. Той има вътрешна необходимост от жена, която да изпълва душата му. Той не е спонтанен и не прави нищо – нищо!!! – спонтанно. Той е търсил тази жена дълго време и решението му да бъде с нея е абсолютно рационално, осъзнато. Проблемът е как двамата биха могли да преодолеят огромните различия помежду си, когато първоначално завладялото ги страстно привличане започне бавно и постепенно да се размагнетизира с годините и да се трансформира в привързаност и т.н. Едно е сигурно – тя НЕ ГО води за носа, и второ – той няма да жертва в нейно име всичко и завинаги.

Жената. Това е просто друга вселена. Болезнена чувствителност, болезнена честолюбивост, силна емоционалност, огромна смелост, но в същото време колебливост, изострено чувство за справедливост, дълбока и силно изявена нужда от дом и семейство, от хора, за които да се грижи. Често се чувства несигурна в себе си, както и в решението, което е взела. Често се колебае. Отвън нещата изглеждат по друг начин. Тази жена обаче  изпитва необходимост да бъде подкрепяна във всичко и непрекъснато, особено от човека до себе си. Тя трябва да бъде уверявана, че се справя, че е красива, че е добра майка, че взима правилните решения и т.н.

В началото на връзката си с мъжа, когото описахме по-горе, тя е била магнетично привлечена от неговите увереност и непукизъм и силно поласкана от вниманието, с което той я обгражда. Дори известният контрол и може би ревност, които той със сигурност е проявил към нея в ранния етап от връзката им, са й били приятни. Той пък е бил омагьосан – макар че за мъж като него думата „омагьосан“ трудно може да бъде вярна – от нейната чувственост, спонтанност, страст, включително и може би най-вече сексуална. Той е поел „шефство“, обещал си е да се грижи за нея, но все пак не пропуска да се огледа в тази грижа, тя гали егото му. В нейната натална карта (натална карта е точното разположение на звездите в деня и часа, в който човек се ражда) Венера е в знака Дева, а това по принцип не е добро място за Венера. Тази планета не се чувства уютно в знака на подредеността, логиката, рациото. Само че – и това е големият шанс на тази двойка – в конкретния случай именно нейната Венера в Дева и неговата Венера във Везни правят възможен и дори на този етап успешен техния съюз. За продължителност не бих се наела да говоря.

Мъжът и жената от тази история са толкова различни! Ако внимателно проследим звездните „отпечатъци“ в личностите и на двамата, ще видим, че те могат да се срещнат само на територията на любовта, на официалния съюз (те не могат да бъдат тайни любовници). Онова, което ги свързва, е романтичната любов. Ако се опитат да пренесат взаимоотношенията си и в полето на някакъв тип съвместен семеен бизнес, те ще поставят на риск връзката си. Освен това външната намеса в любовта им ще е пагубна. Те трябва да спуснат плътна завеса и да се научат да живеят живота си зад нея, а не под светлините на прожекторите.

Ако наистина искат връзката им да оцелее. Само че се съмнявам, че жена Лъв и мъж Дева ще се примирят с такъв живот, особено след като са опитали другото.

Кои са героите на тази звездна приказка?

Хари и Меган, разбира се!

Изводите
Не, тя не го води за носа, и не, той не е „принц под чехъл“. Тя може до известна степен да изпълнява ролята на „фигурата на майката“, но той също по някакъв начин е „бащата“ за нея. Той я закриля и това е съществено в техните взаимоотношения.
Астрологичните параметри на връзката им веднага дават едно различно разбиране за отношенията им, като разкриват много от онова, което се намира зад усмивките и медийния образ.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР