Принц Хари: Не искам да повтарям грешките на баща си

eva.bg 15 May 2021

Снимка: Getty Images

Принц Хари говори откровено за отношенията с баща си в подкаста на Декс Шепард „Armchair Expert“.

Херцогът на Съсекс смята, че баща му, принц Чарлз, без да иска е повторил грешките на своя баща като родител:

„Баща ми се отнасяше с мен така, както са се отнасяли с него. Има толкова много болка и страдание, които се предават. Затова, като родители, ние имаме отговорност да се опитаме да направим най-доброто за децата си, да не повтаряме тези грешки. Това, което се е случило на мен, не трябва да се случва на децата ми – това е правилният начин на мислене“, казва Хари, като продължава:

„Никога не бях обръщал внимание на тези подробности, но в един момент започнах за сглобявам пъзела и да виждам причините за държанието му. Но всичко това ме накара да се замисля какво трябва да променя, за да не прехвърля болката си върху моите деца по същия начин. И ето ме сега – преместих целия си живот в САЩ, но не това бе планът. Въпреки това, човек понякога трябва да вземе онова решение, което е най-доброто за семейството му и менталното му здраве. Благодарение на Меган започнах да ходя на терапия, за да се боря с травмите си. Щом започнах, веднага изплуваха толкова неща, бях разтърсен. Но тъкмо това ме накара да си кажа: „Спри да се оплакваш при всички привилегии, с които разполагаш, а направи нещо, промени нещо!“ Питах се и как бих направил майка си горда, как бих използвал тези привилегии, за позитивни промени“, казва Хари.

След интервюто, което принцът и съпругата му Меган Маркъл дадоха при Опра Унифри, отношенията между Хари и баща му Чарлз са обтегнати.

Малко след това херцогът на Съсекс заяви, че ще продължи да се опитва да поправи връзката с баща си, въпреки всичко. Той дори написа дълбоко и лично писмо до баща си, за да се изяснят, но видимо напрежението между двамата все още е голямо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР