Тяхната истина! Меган и Хари си казаха всичко

Какво разкриха двамата в интервюто за Опра и защо Меган каза на Хари: "Ти ме спаси!"

eva.bg 08 March 2021

Снимка: getty images/guliver

Дългоочакваното интервю на принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл пред Опра Уинфри се излъчи снощи в САЩ и двамата си казаха всичко. Толкова всичко, че в двучасовия разговор стана въпрос за желанието на Меган да се самоубие заради безизходицата, нежеланието на двореца да осигури защита на детето им, раздора между баща и син, расистките забележки относно цвета на кожата на Арчи преди да се роди, дворцовите интриги, в които е замесена Кейт, и още, и още...

Със сигурност двамата дадоха повод за размисъл на всички малки и наивни момиченца, които мечтаят да станат принцеси. Не е лесно, даже май е животозастрашаващо, ако съдим по даденото интервю.

Готова съм да говоря“, заяви Меган в началото и наистина го направи. Ето и някои основни акценти от дългото интервю, за което тепърва ще се говори, пише и дискутира.

Оказва се, че двамата са сключили брак няколко дни преди пищната церемония, на която станаха свидетели милиони хора по света.

Тогава в медиите се появиха информации, че капризите на Меган относно тоалетите на малките шаферки, разстроили Кейт Мидълтън и тя дори се разплакала, защото една от шаферките бе и дъщеря й Шарлот. Сега Меган твърди, че всъщност било точно обратното и тя била тази, която плакала, а Кейт после й се извинявала. Но дворецът не пожелал да опровергае грешната информация в медиите.

И докато първоначално Меган се чувствала добре приета в кралското семейство, в един момент започнала да се усеща като в капан. Не й позволявали да говори, нямала право на мнение, не можела да взема сама решения, била затворник. Меган дори сравни ситуацията като с карантината по време на пандемията. „Когато се присъединих към кралското семейство вече нямах достъп до паспорта си, до шофьорската си книжка, до ключовете си... Всичко това ми бе взето.“

Ситуацията била толкова отчайваща и без изход, че докато била бременна Меган започнала да мисли за самоубийство. Смятала, че за всички ще е най-добре, ако сложи край на живота си.

„Стигнах до момент, в който просто не ми се живееше. И знаех, че ако не го споделя с някого, в крайна сметка ще го направя. Това беше една много плашеща и ясна мисъл, преследваше ме непрестанно“, откровено заяви Меган. Тя казва на Хари в какво емоционално състояние се намира. „Помня как ме прегърна. Беше до мен. Имах нужда от професионална помощ, защото никога не съм се чувствала така. Но от двореца ми казаха, че не мога да потърся помощ, защото нямало да е добре за кралската институция“, казва още Меган.

Силен момент от интервюто бе, когато Меган разкри, че член на кралската фамилия бил загрижен колко тъмна ще е кожата на бебето, което очаквали с Хари. Тя категорично отказа да разкрие кой е правил коментарите за „колко ще е кафяво“, но заяви, че синът им Арчи бил лишен от кралски титли, именно, защото от двореца се притеснявали да не би да се роди с тъмна кожа. И понеже не бил принц, се оказало, че Арчи нямал право и на охрана, каквато получавали всички наследници на короната преди това. Дворецът просто отказал да плаща за охраната на детето им.

В крайна сметка всички знаем какво се случи – Хари и Меган направиха немислимото и напуснаха кралското семейство. „Ти спаси живота ми“, казва Меган на Хари по този повод. И понеже им били спрени всички финанси, единствено наследството от Даяна им помогнало да избягат от този капан и да започнат нов живот.

Принц Хари сподели, че след това баща му спрял да му говори и не отговарял на обажданията му. „Чувствам се наистина разочарован, защото и баща ми е минавал през нещо подобно. Винаги ще го обичам, но много ме нарани. Истината е, че и баща ми, и брат ми са в капан“, каза още принцът.

Аз самият бях в капан и не виждах начин да се измъкна“, допълва той и заявява, че именно Меган му е помогнала да избяга и да се спаси. Според Хари Даяна със сигурност би била ядосана и тъжна от развоя на събитията, от това, че с Уилям са тръгнали по различни пътища, че е трябвало да напусне семейството. „Всичко, което тя искаше, бе да сме щастливи“.

От интервюто разбрахме и една хубава новина – че двамата очакват този път момиченце. Те не съжаляват за решението си да напуснат кралското семейство. „Гордея се с това, което сторихме“, казва Хари. И двамата са категорични, че „не просто са оцелели, а в момента процъфтяват.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР