Моите 30 дни детокс

Люба Вангелова 16 April 2021

Тялото ни притежава прекрасна система за самопочистване, чиято работа обаче ежедневно саботираме чрез прием на различни антибиотици, пестициди или тежки метали в комбинация с психически и физически стрес. В такива случаи се налага да ускорим процеса на детоксикация. Въпросът е как? По мое мнение един успешен процес на детоксикация е дългосрочна цел, а не “лепило” за бързо фиксиране на проблема. Въпреки че самият термин детоксикация напомня за освобождаване на тялото от токсични вещества, всъщност разбирането трябва да е като за непрекъснат процес на подобряване на хранителните навици, както и на цялостното качество на живот.

Най-правилният начин да прочистим тялото си по естествен път, е да му помогнем да си свърши работата. Нашите органи се поддържат от сложна прочистваща система, която включва черния дроб, бъбреците, храносмилателния тракт, белите дробове, кожата и редица други органи. За да могат тези органи да отделят вредните вещества, трябва да се грижим за здравето им. Ако върху тях стоварим голяма тежест (например поради нездравословен начин на живот и стрес), тогава те могат да загубят способността да изпълняват добре функциите си. Когато вредните вещества останат твърде дълго в организма ни, това може да доведе до подуване на корема, запек, неприятни храносмилателни проблеми, алергии, наддаване на тегло, изтощение, хронична умора и други здравословни проблеми.

Как разбрах, че имам нужда от прочистване?

Според някои експерти човек трябва да се подлага на детокс няколко пъти в годината. От друга страна това не е за всеки - ако страдате от определени хронични състояния, от хранително разстройство, ако сте бременна или кърмите, трябва да получите одобрение от лекар, преди да предприемете прочистването. Но ако в последно време не страдате от никакви медицински проблеми, а просто си затваряте очите пред “капризите” на тялото, съществуват някои знаци, че то се нуждае от олекотяване. Такива са: подуване на корема, забавено храносмилане, запек; торбички под очите; повишена податливост към инфекции ии алергии; периоди на безпричинна умора; неспособност за концентрация.

За щастие лично аз не съм изпитвала повечето от изброените състояния, но със сигурност изтощението, умората и нарушението на съня ме съпътстваха от няколко месеца. Появиха се и периодични обриви по тялото, които се появяваха внезапно и изчезваха за минути. Важен момент е този, че в по-голямата си част ежедневието ми е подчинено на здравословния начин на живот - умерени физически натоварвания, в 80% се храня здравословно, но е факт, че сънят ми не е пълноценен (лягам късно и редовно не си доспивам), а стресът е в пъти повече от нормалния за здравето на човек. Така че вариантът с олекотена диета или увеличаване на движението (за подпомагане прочистването на тялото) при мен не съществуваше като опция.

Защо избрах ДетоксиФайв?

По същество естественото детоксикиране на организма означава прочистване на кръвта от примеси. В основата на този процес е черният дроб. Бъбреците, стомашно-чревният тракт, белите дробове, кръвоносните съдове и кожата също участват в този изключително важен процес. Работата на всички тях е подопомогната от формулата за детоксикация ДетоксиФайв. Хранителната добавка съдържа пет растителни съставки. Действието на андрографис, леспедеза, мащерка, репей и селен е насочено към подобряване работата на всеки един от изброениете органи. По този начин подпомага обменните и отделителните процеси в тялото, и като цяло - прочистването му.

Детоксикиращ ефект за черния дроб има билката Андрографис, известна като “крал на горчивото”. Тя е мощен имуностимулатор. Леспедезата е диуретик, но за разлика от повечето такива, тя пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. Стимулиращо за отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата действа и билката Репей, а действието й се превръща в основно за решаването на проблеми с кожата и косата. Мащерката е добре позната за всички нас билка - действа имуностимулиращо и антибактериално, използва се при широк спектър белодробни проблеми и подобрява храносмилането. Органичният Селен е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от токсичния ефект на тежките метали, подпомага работата на сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. Това го превръща в изключително важен за организма.

Удобното за мен е, че добавката ДетоксиФайв е натурален билков продукт. Това означава, че може да се комбинира с останалите витамини и добавки, които приемам. В ДетоксиФайв не са влагани животински продукти, изкуствени оцветители, консерванти или филми, което го прави подходящ и за вегани и вегетарианци - в семейството си имам такъв и държах да знам дали можем да го приемаме заедно.

Най-чувствителна промяна при мен по време на приемането на ДетоксиФайв беше състоянието на кожата ми (с по-ясен тен и с по-гладка повърхност). Освен това метаболизмът ми се ускори - съдя за това по плоския ми корем. Що се отнася до страничните ефекти - при мен се засили изпотяването и почти през цялото време на приема в устата си усещах нюанс на горчив вкус (вероятно заради андрографис - “краля на горчивото”).

Как избрах момента за прием?

Смяната на сезоните (особено края на зимата) винаги е бил период, който усещам не толкова физически, колкото чрез психиката ми. Така си обяснявам и новопоявилия се симптом (според мен свързан с психиката) във вид на обриви на различни места по тялото, който се появява и изчезва за минути. През февруари проведох и т. нар. житен режим и виждайки колко чудесно го понесе тялото ми и колко енергична и тонизирана се чувствах, реших, че явно имам нужда точно от детокс. Натурален продукт като ДетоксиФайв е добра алтернатива в дългосрочен план - с него лесно подпомагам здравословното си ежедневие: подходящ хранителен режим, спортуване, достатъчно количество вода и пълноценен сън, разбира се. 60 таблетки са достатъчни за около две седмици, а аз проведох прочистването за един месец. И през есента ще го направя отново.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР