Какво е лунология и как може да ни помогне да сбъднем желанията си

eva.bg 11 April 2021

Откакто астрологията се появява в древен Вавилон преди около 2400 години малко неща са се променили. Сега обаче тя има сериозен конкурент - лунологията (идеята на тази концепция е, че можем да привлечем повече късмет в живота си чрез енергията на Луната).

Един от привържениците на лунологията е водещият японски астролог Кейко. В новата си книга „Силното желание“ (издателство Penguin, 2021 г.) тя говори за това как Луната и нейното положение в небесната сфера може да ни помогне да сбъднем най-дълбоките си мечти.

Най-важното според нея е да се формулират желания в определени дни от лунния цикъл, както и в съответствие с това в кой зодиакален знак се намира Луната в момента.

Според Кейко новолунието е идеалното време за всякакви начинания. Ето защо е най-добре да формулираме желанията си през този период. От друга страна, пълнолунието олицетворява пълнота и цялост и в тази фаза е важно да бъдем изпълнени с чувство на благодарност.

„Между Земята и Луната има взаимодействие, което съответства на законите за привличането, затова всяко наше желание и намерение е неделимо от благодарността, пише Кейко. - В противен случай ставаме твърде алчни.“  

„В деня на новолунието запишете желанията си в любимата си тетрадка, казва Кейко. - Не трябва да правите това предварително, в противен случай няма да работи. Ако е необходимо, можете да ги напишете в рамките на десет часа след настъпването на желаната фаза, но колкото по-точно е времето, толкова по-голяма е вероятността мечтата да се сбъдне. Времевата рамка е много важна: експериментирах с нея в продължение на много години и мога да кажа с увереност: десет часа е границата.“

Кейко съветва да определяме много внимателно какво точно искаме да постигнем и да го съобразим не само с настъпващото новолуние, но и в кой зодиакален знак се намира Луната в момента.

Всяка от 12-те зодии има свое значение. Например, мечтите, свързани с романтични връзки, си струва да се правят, когато новолунието е в съзвездието Везни, желанието за постижения в кариерата - когато е в Овен, а за финансово благосъстояние да се доверим на Телец.

Според Кейко лунологията дава по-голяма възможност да сбъднем желанията си за разлика от астрологията, която ни приканва да се вглеждаме в знаците на съдбата. „Астрологията е пасивен метод, казва Кейко. – От нея можете да получите информация за себе си или за това, което може да се случи в бъдеще. За разлика от това формулирането на желания е активен метод: вие използвате силата на Луната, за да промените живота си.“

Новолунието в Овен настъпва в 5.32 ч. на 12 април. Дали не е време за кариерни мечти?

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР