Соня Йончева кани български дизайнери да се изявят

Сопраното ще облече роклите на победителя в конкурса на концерта в София с Пласидо Доминго

eva.bg 30 March 2021

Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които да създадат тоалетите й за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Свети Александър Невски“ в София. Конкурсът певицата обяви в социалните медии.

Всеки дизайнер, който иска да облече световноизвестното сопрано, трябва да изпрати биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли на имейл:[email protected] . Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май  2021  година. В конкурса могат да участват и студенти от специалност „Мода“.

Йончева ще се появи на Гала в София в тоалетите на победителя. Наградата е 2000 лева и пълно покриване на разходите по създаване на роклите.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева.

За концерта в София на 31 август се изгражда специална сцена пред Храм-паметника „Свети Александър Невски“. Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров.

Билети на цени от 50 до 300 лева – могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от:  https://epaygo.bg/3107431516

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР