Кейт Мидълтън издава книга с фотографии, изобразяващи пандемията

Херцогинята на Кеймбридж се зае да разшири един от проектите си, за да бъдат запомнени героите и добротата, дори след като тези трудни времена отминат...

eva.bg 29 March 2021

Снимка: instagram

Първата книга, създадена със сътрудничеството на Кейт Мидълтън, предстои да бъде издадена. Тя е свързана с любимото хоби на херцогинята на Кеймбридж, а именно фотографията.

В разгара на пандемията на Кейт й хрумна невероятната идея да организира жителите на Великобритания да участват във фотографския й конкурс, който целеше да изобрази кризисната ситуация в страната. Проектът се казваше „Hold Still“, а стоте най-добри фотографии станаха част от изложба, организирана от Кейт. Херцогинята лично подбра 100 творби от 31 хиляди фотографии, участвали в конкурса.

Сега тя реши да издаде фотографска книга с най-добрите снимки. Книгата ще се казва „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020“ и ще се издава с помощта на Националната портретна галерия в Лондон, която е под патронажа на принц Уилям.

Кейт обаче иска да насочи страстта си към фотографското изкуство към достойна кауза. Парите от продадените издания ще бъдат дарени за благотворителни дейности: организацията за психично здраве Mind, популяризирането на образователни и обществени програми в Националната портретна галерия и др.

Във фотографската книга ще бъде представен и нов портрет на Кейт, направен от кралския фотограф Мат Портеус. На страниците й ще има и увод, написан от херцогинята. Ето и част от него:

„След време, когато погледнем назад към пандемията на COVID-19, ще си спомняме за предизвикателствата, пред които сме били изправени, за близките, които сме изгубили, както и за семействата и приятелите, от които сме били изолирани. Но ще си спомним и за невероятните прояви на доброта, ще помним спасителите и героите, безспирната работа на фронтовите работници. Ще си спомним как всички заедно сме се адаптирали към новото нормално.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР