Ринго Стар с нов албум

Лилия Или_Ева 21 March 2021

Излезе новият кратък албум от пет песни на Ринго Стар. Пол Маккартни, Лени Кравиц, Дейв Грол, Бен Харпър, Джени Люис, Шерил Кроу, Стийв Лукатер от Toto са сред артистите, присъединили се към бившия бийтъл. "Наздраве за нощите, които няма да помним, с приятелите, които няма да забравим" - се пее в общата им песен. Записите са правени миналата година в студиото в дома на Ринго в Бевърли Хилз, Калифорния. Всички присъстващи са били тествани за корона вирус и са се събирали не повече от двама, носели маски и свирели и пеели на разстояние един от друг. "Много странен начин да записваш - коментира Стар на пресконференцията, - но беше единственият възможен в този момент.” Бившият китарист на Doors Роби Кригер се присъединил със запис от дома си.  

80-годишният барабанист вече работи по следващо EP и анонсира 14 дати за концерти от началото на май 2022 г. Това са лайфовете, които беше планирал да започнат на 13 юни тази година. 

"Бях тъжен, че не мога да пътувам. Обичам да свиря. Обичам публиката, те ме обичат. Бих отишъл навсякъде, за да ме обичат - споделя Ринго. През последните трийсет години той обикаля света с групата си All-Starr Band, която включва ветерани музиканти. - Всеки път, като се върна от турне вкъщи, казвам на жена ми Барбара: "Край! Това беше." След няколко седмици започвам да правя планове за следващото." Засега освен записите прекарва локдауна в рисуване и тренировки. През декември излезе и биографията му Ringo Rocks: 30 Years of the All-Starrs. Музикантът я описва като: "историята на болнавото момче, израснало в беден квартал на Ливърпул и присъединило се към група, в която среща трима братя в живота и групата си я бива."

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР