„Сексът и градът“ - ново 20

Хайде на бас какво ни очаква в продължението!

Адриана Попова, Ирина Иванова 19 March 2021

Снимка: getty images/guliver

Сериалът ни е един от настолните, още повече че е връстник на EVA – първият епизод на „Сексът и градът“ e излъчен през юни 1998 г., а първият брой на нашето списание излиза пет месеца по-късно. Новината за продължението му ни хвърли в догадки – какво ще се случи с някогашните нюйоркски амазонки, в каква посока са тръгнали сценаристите, дали политкоректността ще унищожи забавността, ще има ли отново супер яки дрехи и обувки, ще има ли изобщо секс, че и град?

Последното – понеже научихме, че сериалът ще се снима през пролетта на тази година, а шансовете Ню Йорк да си възвърне нормалния живот дотогава са равни на нула. Следователно най-вероятно снимките няма да са там. Или пък сюжетът на сериала  позволява действието да се развива  в Манхатън такъв, какъвто е в момента – полупразен и полутъмен.

Въпросът на въпросите обаче е – как ще обяснят изчезването на Саманта Джоунс и как ще компенсират отсъствието й. А също така – кои от емблематичните за сериала мъже (Тузара, Ейдън, Стив, Хари) ще са на линия?

Докато търсехме повече инфо – без особен успех, ни хрумна да направим собствени прогнози за това как ще продължи цялата история. В крайна сметка сериозни хора правят прогнози за избори и футболни мачове, ние за един сериал ли да не направим! Какво ще е различното в новия сериал? Какви нови тенденции ще се огледат в него? Ето какво ни подсказа интуицията ни, подкрепена от някои дедуктивни умозаключения.
Принципно сме сериозни, но от време на време не съвсем.

1. Какво според вас идва след „And Just Like That…“ („И просто така…“, „И ето така…“), както е заглавието на новия сериал? Според нас смисълът е „И просто така… (станахме на 50+)“. В своите шест досегашни сезона „Сексът и градът“ никога не се е „пазил“ от болезнени теми, напротив – търсил ги е. Спомняте си вероятно онзи епизод, когато Кари и Руснака (Михаил Баришников в ролята) се скараха, защото тя не искаше той дори и да намеква, че е възможно болната от рак Саманта да умре. В края на серията самата Саманта прекъсна несвързания брътвеж на Кари, хвана я за ръката и я помоли да не дрънка оптимистични врели-некипели, а да й позволи да сподели страха си с нея. „Сексът и градът“ е забавен, но понякога казва някои неща директно в очите – така, както ние, нефилмовите героини, никога не бихме посмели. Гледахме го така пристрастено и заради тези неща. Защото можехме да споделим с него някои от желанията и страховете си. Прогноза: темата за 50-те плюс и как Кари, Миранда и Шарлот се справят с това, ще е една от основните.

2. Кожи с косъм вече няма да има, ясно е, но едва ли обувките на Кари ще бъдат от изкуствена кожа! Или пък да? Ще й свалят кожата, ако носи естествена кожа!

3. В съществуващите шест сезона момичетата си похапваха на воля торти, паста и дори фастфууд, но сега най-вероятно ще заложат на иновативни варианти като например… ами сандвичи с брашно от скакалци!

4. Кари ще си поръчва не обикновено нюйоркско такси, а само юбер или електрическо.

5. Ще се шегуват с Тръмп, Путин и Румен Радев, но за единия няма да са сигурни кой е.  

6. Прочетохме, че ще има две нови героини (добър ход – Саманта Джоунс не може да бъде заместена само от една). Сто процента те ще са цветнокожи или представители на ЛГБТ общността. Ще стискаме палци да има и ескимоси – много ги харесваме, а така липсват!

7. Шарлот и Миранда ще си поставят ваксина срещу Ковид-19, Кари – не, но ще реши в момента, в който се разбере, че на най-хубавите партита в Ню Йорк ще пускат само с документ за ваксинация. Надяваме се, че сериалът няма да се занимава с пропаганда, но кой знае.

8. Камала Харис ще е гост звезда в някой от епизодите. Мишел Обама също ще се появи. Може и с мъжа си.

9. Героините ще се опитат да практикуват слоулайф, няма да им се получи.

10.  Кари няма да пуши. Или ще пуши лобелия, набрана рано сутрин през юни между 111-а и 123-та улица в Горен Манхатън. Лобелията, наричана още индиански тютюн, е известна като мислеща билка, защото сама се насочва към частите от тялото, които имат нужда от лечение. Кари обича хитри малки неща.  

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
AVA
19 March 2021, 19:12

Приятно е да четеш хумористичен текст, написан от интелигентни хора.

ТВОЯТ КОМЕНТАР