Гал Сасон: 2021- време да казваме своята истина

Какво ни предстои през 2021 г.? Астрологът и кабалист я коментира през фокуса на традиционната и китайската астрология, кабала, митологията, картите Таро и буквите на староеврейската азбука

Лилия Илиева 05 March 2021

Преди десет години в книгата си „Космическият навигатор“ Гал Сасон нарече 2020 г. „страховита“ и предрече опасността от появата на вирус и рецесия. Какво ни предстои през 2021 г.? Астрологът и кабалист я коментира през фокуса на традиционната и китайската астрология, кабала, митологията, картите Таро и буквите на староеврейската азбука в новото си издание „2021, Светлина в мрака“ (ИК Кибеа). Ето какви са неговите прогнози и съвети.

аурата на числото 5

Според нумерологията числото „пет“, което се получава от сбора от цифрите на настоящата година 2021 – 2+0+2+1, символизира нестабилност, война и конфликти, най-вече между поколения и ценности. Успешният път за премахване на пречките и трудностите ще минава през усилена работа, упорство и партньорства. Важно е да знаем, че вибрацията на петицата отблъсква негативизма, а не го поражда. Препоръчително е да се справяме с изпитанията, страховете си, нестабилността и противопоставянията, без да се сражаваме. Хубаво е да се учим да общуваме по-добре, да строим мостове помежду си, да споделяме. Правилните хора, с които да си партнираме, ще избираме интуитивно. През 2021 г. е възможно да се присъединим към нови приятелски кръгове, организации или да открием своята кауза – политическа или филантропска – която да ни събере със съмишленици. Тъй като картите Таро 2021 г. предсказват емоционални разочарования, може да ни се струва, че връзките ни са неравностойни, че даваме твърде много или едностранно. Истината е, че всеки дава, колкото може, а всеки може различни неща. Съветът е да намалим очакванията си и да обичаме безусловно. Алтруизмът, стремежът към равенство, нововъведенията ще бъдат възнаграждавани.

важните дати

Ден, в който имаме подкрепа да сбъдваме желанията си, е новолунието в Телец, на 6 май. Благоприятно е да започваме нови проекти на 24 юни, да постигаме целите си – на 18–20 октомври.
24–29 март и 2–3 август са периоди, в които е възможно началото на неочаквана, разтърсваща, изпепеляваща любов. На 12–14 юли Слънцето е в тригон с Нептун, което е благословия за влюбените и знак за хармония, мистична романтика, синхроничности. Между 20–30 ноември творческото сътрудничество, проектите ще се случват с лекота, хората ще се чувстват креативни и в хармония.

революционно изобретение

Възможна е появата на ново революционно изобретение. При последния транзит на Сатурн във Водолей като този, който започна от 17 декември 2020 г. и ще продължи до началото на 2023 г., интернет стана обществено достояние и се роди световната мрежа. Тази конфигурация може да повлияе и в личностен план и стари близки приятелства или партньорства да се отдръпнат и да отстъпят мястото на нови.

Уран в Телец може да провокира големи открития и пробиви в науката, медицината и компютърните технологии, както и възход на икономиката, основаваща се на изкуствения интелект. От друга страна, тези тенденции могат да генерират смутове, революции и протести на хората, останали без работа заради машините. Транзитът може да подтикне и обществото като цяло, и всеки поотделно да преосмисли убежденията, ценностите и вярванията си. Понякога предизвиква сътресения, но мисията му е да ни поразтърси и пробуди, да ни отвори очите за моделите на поведение и нагласите, които не работят в наша полза. Позволява да внесем положителни промени в професионалния си път, дори да съберем смелост да скочим в ново поприще или да намерим нов източник на доходи, да променим из основи артистичното си себеизразяване, икономическата си ситуация и отношението си към околната среда.

по-малко разходи, повече йога

Картите Таро показват и финансови тревоги. Икономическият спад от 2020-а продължава и през 2021 г.
Възможно е да се изправим пред неочаквани финансови предизвикателства. Така че бъдете особено консервативни по отношение на разходите. Според Дървото на живота 2021-ва ще бъде година, в която от нас ще се изисква премахване на излишествата, отслабване, редактиране, редуциране, елиминиране и отстраняване на негативизма от живота. Според класическата астрология от 20 април до 3 май има възможност за промяна на финансовата система. Картата Таро на 2021 г. ни подсказва да не се тревожим за неща извън нашия контрол. За да се справим с промените, е препоръчително да  работим върху емоционалната, физическата, интелектуалната и духовната си гъвкавост. Трябва по-малко да мислим и повече да действаме. В астрологията петицата се свързва с планетата Марс – двигателя, който ни тласка напред. Препоръчително е да се съсредоточим върху действието, тренировките, туристическите походи, упражненията, йога, бойните изкуства и плуването. Кардиотренировките са особено важни, защото 2021-ва е въздушна година. 12 април по време на новолунието в Овен е подходящ момент за самоусъвършенстване и стартиране на изграждане на навици за тренировки.

През 2021 г. ще ви се наложи да утвърдите себе си и да се борите за нещата, които са важни за вас. Може да е добра за подобряване на отношенията с роднини, съседи и съквартиранти, за предприемачество, сътрудничество и започване на нов бизнес. Благоприятни ще са кратките пътувания, обикновено в границите на собствената си страна.

годината на Металния вол

Годината на Металния вол според китайския зодиак е година, в която ще трябва да се съсредоточим повече върху знанията и уменията, отколкото върху страстта, интуицията и отгатването. Все пак е година на въздуха, което символизира разума и логиката.

Тъй като Волът е второто животно в китайския зодиак, годината може да бъде подходяща за връзки, партньорства и заздравяване на взаимоотношенията с важни за нас хора. Цветовете на Вола са жълто и зелено.
Предстоящата година ще бъде белязана от упорит и напрегнат труд. Символично казано, ще теглим хомота, наследен от 2020-а. Може и да има известни поражения, но е време да се отворим за нови приятелства, да се включим в нови общности и организации. И да не се боим да казваме своята истина.  

практически съвети

1. Осъвременете компютъра и начина си на работа, обновете имиджа и гардероба си, без това да е свързано с шопинг терапия. Всички тези неща може да се направят по евтин, но оригинален начин. 2021 година е чудесен период за преобразяване.

2. Поддържайте равновесие между традиции и иновации. Анализирайте живота си. Учите ли се достатъчно от традициите, например от йога, четене на класика, изучаване на Библията, гледане на хубави стари филми, слушане на класическа или традиционна музика от цял свят. Същевременно отдавайте почит на Уран, като вървите в крак с тенденциите и интересите на младите хора. Опитвайте се да откриете поезията и красотата в това, което те слушат, гледат и харесват.

3. Припомнете си 1988-а. Какво ново е започнало в живота ви тогава? Може сега да го доусъвършенствате и да се освободите от пречките по пътя си. Цикълът на Уран и Сатурн започва със съвпада им, затова всичко, за което ще се борите през 2021-ва, започва от 1988/1989 г.

4. Открийте за кое в живота си сте готови да се борите и обмислете начини да го правите.

5. Сатурн олицетворява дисциплината и планирането, а Уран – промяната. Потърсете промяната, вместо да я чакате да дойде сама. Направете план, добавете дисциплина и концентрация и действайте, дори да ви е притеснено, че сте излезли от зоната си на комфорт.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР