Лесен бананов кейк

Диана Шингарова 21 February 2021

Снимка: Диана Шингарова

Банановият хляб или кейк е едно от най-популярните печива в Северна Америка. Още през 30-те години на миналия век домакините посрещали своите съпрузи с прясно изпечен бананов хляб, обилно намазан с масло.

Чудесен е ароматът на бананите, смесен с този на фино настъргания кокос – идеята е заимствана от виетнамската традиция в приготвянето на бананови кейкове.

Необходими продукти за 8-10 порции: 3 омекнали банана, 1½ чаша ръжено брашно, ½ чаша масло, ½ чаша кокосово брашно, 2 яйца, ½ ч. л. морска сол, 1 ч. л. сода за хляб, 2 с. л. сладко от ягоди, 2 см шушулка или 10 капки ванилия

Обелете и намачкайте бананите. Към тях прибавете разтопеното масло, ванилията, яйцата и сладкото от ягоди. В отделна купа размесете брашното, кокосовото брашно, содата и солта. Смесете мократа и сухата част на рецептата и добре разбъркайте тестото. Излейте в набрашнена формичка за кекс и печете 30 минути в предварително загрята до 200°С фурна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР