Гуинет и нейната скандална лайфстайл империя

... която продава свещи с уханието на вагината си. Световноизвестната актриса, дъщеря на истински холивудски аристократи, вече владее сърцата на феновете си не само с емблематичните си филмови роли, но и със сайта си, посветен на уелнес движението

Люба Вангелова 18 January 2021

Важните неща й се получават сякаш без усилия. Гуинет Полтроу взе „Оскар“ за ролята си във филма „Влюбеният Шекспир“ на Джон Мадън едва 26-годишна. Даде живот на децата си Епъл (16 г.) и Моузес (14 г.) от брака си с вокалиста на Coldplay Крис Мартин на 32- и на 34-годишна възраст, което за холивудска звезда като нея си е направо рано. През 2014 г. пък двамата с Крис се разделиха по възможно най-зрял и интелигентен начин, без медийни скандали и нападки, като продължиха да се грижат заедно за децата си (впоследствие актрисата дори съдейства на Крис за връзката му с приятелката си Дакота Джонсън).

Гуинет Полтроу доказа, че семейството е мисия възможна, дори и когато родителите са разделени. Отгоре на всичко Мартин и вторият й съпруг Брад Фалчък, родени между другото на един ден, поддържат близки и дори приятелски отношения помежду си.

Как Гуинет оцеля в унищожителната машина на съвременния шоубизнес?! Отговорът дава собствената й лайфстайл империя Goop.

Гуинет Полтроу поставя основите на Goop през 2008 г., като започва от собствената си кухня да изпраща мейли с полезни съвети за здраве, хранене, управление на стреса, пътешествия и стил. Името goop идва от инициалите на актрисата – GP и две о-та помежду им подобно на Google. Признава, че търсела дума, която да не означава нищо и същевременно може да означава всичко. Скоро след това стартира сайта и онлайн магазина си goop.com, който още първата година й носи печалба от 1,5 милиона долара. Блогът й за красота, храна, мода и най-важното – със съвети за намиране на щастие и баланс, става изключително влиятелен. Днес империята Goop включва и магазини в четири града, събития (“In Goop Health”), телевизионно шоу (“The Goop Lab”) и подкаст. Въпреки серията от скандали около съмнителни статии, продукти и противоречиви изявления на Гуинет бизнесът й привлича интерес, най-малко заради факта, че е отражение на реалността в уелнес индустрията и съвременните тенденции в САЩ и в Европа.

Основната причина за този успех обаче е самата Гуинет – най-добрата реклама за собствената си империя и, разбира се, основният двигател за успеха на всичко, върху което стои името й. На 48 тя е с блестящи от щастие очи, кожата й е стегната, бяла и сияйна, същото е и тялото й, енергията струи от всяка нейна клетка. Неслучайно именно тя организира парти без грим за известните си приятелки (сред които и гаджето на Киану Рийвс Александра Грант) и ги нави да публикуват снимките от партито в интернет без никаква обработка. Актрисата не крие основните правила, на които е подчинено ежедневието й: двучасова тренировка със спортното гуру Трейси Андерсън, редовен детокс, само органични продукти и натурална и „чиста“ козметика.Пътят нагоре

Всичко върви доста спокойно и тихо докъм 2014 г., когато интернет е взривен от новината за раздялата със съпруга й Крис Мартин, или по-скоро от обвиненията в „умишлена раздяла“ с цел реклама. Истината е, че тогава именно е регистрирано началото на невиждано изстрелване на бизнеса й нагоре.

Според някои брандът е част от световната тенденция знаменитости да продават начина си на живот – сред тях са Джесика Алба с нейния бранд The Honest Beauty, също и американският футболист Том Брейди и съпругата му, моделът Жизел Бюндхен, които популяризират живот с ежедневна медитация и хранене без глутен, млечни продукти, картофи, ориз и кафе.

Щабквартирата на Goop е в Лос Анджелис. Там е и постоянният магазин на марката, в който може да откриете готварски книги (по рецептите, от които се приготвя храна в магазина), почистващи продукти, стоки за децата и дома. Всеки понеделник клиентите получават безплатна „Маргарита” (разбира се, по рецепта на Гуинет: една част коантро, две части текила и част сок от лайм). Няколко пъти в седмицата се провеждат и сеанси с карти Таро.
Бизнес експанзията на актрисата е подкрепена с инвестиции от няколко компании на стойност 82 милиона долара. Това позволява да бъде разширен асортиментът на Goop: собствена линия грижа за кожата, спортни дрехи, колекция предмети за интериора.

Логично се стига до идеята за споделянето на това ноу-хау и така се раждат семинарите „In Goop Health” с билети на цена между 650 и 2000 долара (ако искате да обядвате със самата Гуинет). Освен това през 2017 г. Goop подписва договор с американското издателство Conde Nast за издаване на печатно списание, което излиза четири пъти годишно. На първата корица, разбира се, е самата Гуинет.

Обяснимо е противоречивото отношение към доста от продуктите на Goop – все пак как ви звучи цената от 85 долара за „зареден“ от шаман камък? Но трябва да признаем, че звездата беше една от първите, която хвана вълната на “Clean beauty” (чиста козметика, чиито производители гарантират, че в нея не се съдържат опасни за здравето съставки) и се превърна в неин лидер, като публикува и книга по темата. След „безопасните“ продукти се заговори за „натурална“ козметика. Истината е, че не всички синтетични продукти са вредни и не всички органични – полезни. Гуинет лансира „чистите“ си продукти за грижа за кожата съвместно с марката Juice Beauty. И естествено – никакви тестове върху животни!

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР