Новата мода: снакс и вино

Може би ни омръзна да готвим по време на пандемията, но едва ли ни е омръзнало да прекарваме добре вечерта с чаша вино след хоумофиса. Предлагаме ви да се потопим в един нов и по-модерен свят на вкусове, който дори и най-консервативните сомелиери в света одобряват.

eva.bg 16 January 2021

Пуканки и Шардоне

Шардонето има сложен вкус, богат на нюанси. Плодови, цитрусови и дървесни акорди създават капризен и в същото време строг букет. Поради това виното изисква респект към придружаващите го гастрономични партньори. Добре е да го подчертаем с лаконични вкусови усещания. Класическите пуканки с острия си солен вкус перфектно ще компенсират нотките на ядки в шардонето, а мазнината им ще смекчи киселинността, присъща на този сорт. Добрата новина е, че плодовата домината на виното няма да се загуби.

Чипс и Пино ноар

Нотките на горски плодове с не особено натрапчив аромат и вкус във виното се разкриват идеално на фона на агресивни продукти. В чист вид добрият Пино ноар може да бъде оценен само от истинските любители на виното. Този сорт е многостранен и има деликатен вкус, който не е лесен за разбиране, особено ако не сте сомелиер. Но в комбинация с пикантен и ярък чипс той се превръща в напълно разбираема напитка, малко сладка, умерено кисела и с леки дървесни нотки.

Снакс Cheetos и Совиньон блан

Совиньон Блан е прост и ясен сорт. Ярките му плодови нотки и цитрусов аромат са безспорни и го превръщат в едно от най-популярните вина в света. Може би само Пино Гриджо може да се състезава с него. Но совиньонът не е толкова прост, колкото иска да изглежда. Можете да разберете това само благодарение на по-грубите снаксове Cheetos с вкус на сирене, преобръщащи аромата му до неузнаваемост. Обичайно разпознаваемият вкус на совиньона сякаш е запален от страст и приятно изненадва със своята оригиналност.

Пържени картофи и шампанско

Трябва да признаем, че пържените картофи и шампанското през последните три години вече се превърнаха в класика в жанра. Пенливите вина обикновено се съчетават с всичко пържено и мазно. Бълбукащите мехурчета се балансират от обгръщащия мазен вкус и изглеждат по-меки и хармонични. Пържените картофи са шампионът в тази история - пърженето, солта и сладостта на самата кореноплодна култура са идеални с шампанското.

Пица и Мерло

Мекият и уютен вкус на мерлото не е особено обвързващ. Може да се комбинира с всичко или с нищо, отсъствието на сурови нотки прави това вино универсално и приятно. Можете да комбинирате разнообразния вкус на пицата с мерло. Независимо дали пицата е пеперони, четири сирена, морски дарове или хавайска, тя винаги е добър партньор на мерлото.

Шоколад и портвайн

Двата сладки и хармонични вкуса просто няма как да не се сприятелят. Но колкото и да се изкушавате или колкото и да ви го препоръчват, не добавяйте плодове. Те ще отслабят силата на комбинацията и ще променят насладата от преживяването.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР