Грета Желева: Нашите рекламни лица са нашите реални клиенти

Люба Вангелова 13 January 2021

Снимка: Лора Славова

Amber Club – Aesthetic & Beauty се намира в самия център на столицата, в сграда паметник на културата, която е реновирана и осъвременена по начин, който създава усещане за дискретност и уют – запазеният знак на ексклузивното бюти пространство. За това как се работи с нов подход към клиента, за концепцията „Красота с пулса на времето“ и как личният опит направи възможно създаването на нов формат „бюти клуб“, разговаряме с основателката и управител на Amber Beauty Club г-жа Грета Желева.

Г-жо Желева, колко време мина от раждането на идеята за Amber Beauty Club до реализацията й?

Аmber e проект, закърмен с много любов. Идеята беше ясна години преди реализирането й, а самото изпълнение се случи в рамките на седем месеца.

В каква степен собственият ви опит оказва влияние на развитието на проекта?

Създадох Amber на базата на моя личен опит като клиент, нещо повече – от позицията на прекалено взискателен клиент. Aз съм от хората, за които в чужбина например в задължителната програма са салоните за красота, посещения при козметици и дерматолози. Винаги съм се интересувала от бюти индустрията по света. Не успях да намеря място в София, в което да се чувствам добре и което да предлага богата гама от услуги, затова реших да го създам.

Какви са критериите, според които селектирате професионалистите в Amber, и как измервате успеха им?

Те трябва да са влюбени в работата си. Каквито и смятам, че са. Те са изключителен екип, който успя да се утвърди благодарение на собствения им труд. Повярваха в Аmber и надградиха себе си. Най-сладкият успех е доволният клиент.

Как привличате клиентите на фона на съществуващи вече подобни локации?

В София има много места за красота с високо качество на обслужване, което ме радва. Ние обаче се стремим към изграждане и поддържане цялостната визия на клиента и нашата концепция е по-различна. Amber e клуб за красота. Тук нашите гости се чувстват добре, когато са облечени в халат и не се притесняват да се разхождат между етажите и кабинетите. Клиентите ни се чувстват спокойни да изкарат при нас един следобед, за да си направят всички процедури, от които имат нужда. Без да губят време при различни специалисти и в задръствания. Широкият паркинг към сградата също е голямо предимство.

При какви условия стартирахте Amber Beauty Club и какво бихте променили, ако трябваше да започнете отначало?

Аmber се случи точно навреме. Тъкмо се бях възстановила от първото си раждане и моментът беше – сега или никога. Може би бих променила концепцията в козметиката. Бих искала да предлагаме козметика, която не е позната на българския пазар и е ексклузивна само за нашите клиенти, което и мисля да направя сега.

Amber не ползва рекламни лица за промотиране на дейността си – каква е стратегията ви в това отношение?

Нашите рекламни лица са нашите реални клиенти. Истинските. Не тези, които сме наели, а които са доволни.

Коя реклама е най-работеща за този бизнес – онлайн, социални мрежи, принт, ПР акции, събития?

Социалните мрежи. С този нов начин на живот, към който се адаптираме, цялата информация минава през тях.

Има ли основни правила, на които се подчинява бизнесът, ориентиран към поддържането на красотата?

Основното правило е да си лоялен с клиентите и партньорите си. И разбира се, да инвестираш в най-новите технологии.

Как пандемията промени този бизнес?

Аз смятам, че пандемията променя бизнеса положително, колкото и странно да звучи. Преди това хората, забързани в работата си, не се вглеждаха в себе си и в това как се чувстват, дали са изморени, дали кожата им е суха и в редица други индикации за състоянието на духа и тялото им. Сега като че ли успяхме да се приземим, останахме по-дълго сами със себе си. Хората мислят много повече в перспектива за това, което искат да променят. Все по-често просто искат да направят нещо, за да се почувстват добре. Много от тях работят виртуално, ежедневно виждат лицата си на екрана и зоните, които биха коригирали. В световен план в естетичния бизнес се заговори за zoom boom и zoom ефект от пандемията. Сега повече от всякога хората мислят за промяна, подобрения и самоусъвършенстване. Нашите специалисти в момента изготвят много повече персонални планове, стъпка по-стъпка – от почистване на лице и козметика до дерматология и поддръжка на тялото.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР